Νέα Απάντηση του Κ. Τζαβάρα προς τον Γ. Κουτσούκο

« Όποιος δεν έχει τίποτε να πει, αυτός πρέπει να σιωπά». Αυτό τον χρυσό κανόνα της σιωπής (που στην περίπτωση σας θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αιδήμων) τον παραβιάζετε

επιδεικτικά και απερίσκεπτα, κ. Κουτσούκε. Άραγε είναι η αλλαζονεία της εξουσίας που καταρρέει ή η αμεριμνησία του να εξακολουθεί κανείς να κάνει πολιτική με ψέματα σε  κρίσιμες ιστορικές ώρες. Αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μην τον λησμονείτε. Προερχόμαστε από διαφορετικά πολιτικά, ηθικά και πολιτισμικά παραδείγματα.   

Γι’ αυτό εγώ θα επιμείνω να υπερασπίζομαι αυτόν τον θεμελιώδη κανόνα της Λογικής και της Επικοινωνίας. Δεν θα παύσω να σας απαντώ και να σας ελέγχω ως εκπρόσωπο στην Ηλεία της πιο αντιλαϊκής, της πιο μισητής και της πιο τυραννικής κοινοβουλευτικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος στην Μεταπολίτευση.   

Ως εκφραστής της αντίληψης «Κυβερνήστε τον Λαό με ψέμματα όλο και κάτι θα μείνει τελικά». Για αυτή την Κυβέρνηση πάντοτε θα υπάρχει ένα αντίπαλος δημοκρατικός λόγος που θα αξιώνει την δημόσια έκφρασή του. Έτσι λοιπόν αφού και πάλι χθες με προκαλέσατε δημοσίως έχω να σας απευθύνω τα εξής:   

1) Στην επίμαχη δήλωσή σας δεν υπάρχει καμμία αλήθεια. Αυταπατάσθε δυστυχώς. Υπάρχει μόνο μία εμπαθής επίθεση στο πρόσωπό μου γιατί αποκάλυψα ότι η Κυβέρνηση σας έχει παύσει παράνομα να χρησιμοποιεί τα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη για τις ανάγκες των πυροπλήκτων και σεισμοπλήκτων. Παραβιάζοντας ανεπίτρεπτα την βούληση των δωρητών που με τις εισφορές τους σχημάτισαν τους πόρους του. Η διάψευση αυτή κατέρρευσε παταγωδώς με την εμφάνιση των στοιχείων που δημοσίευσα. Δηλαδή με την προβολή της μίας και μοναδικής αλήθειας που ισχύει για την κατάργηση του Ταμείου Μολυβιάτη επί ημερών διακυβέρνησης της Χώρας από το ΠΑΣΟΚ.    

2) Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν οφείλεται στις πρόνοιες  του νόμου 3895/2010 (τις οποίες εγώ επικαλέστηκα εναντίον σας) αλλά στους χειρισμούς της Κυβέρνησης που μέχρι σήμερα αρνείται παράνομα (δηλαδή παραβιάζοντας τον ν. 3895/2010)  να χρηματοδοτήσει από το προϊόν της εκκαθάρισης του Ταμείου Μολυβιάτη (που αντισυνταγματικά η ίδια κατάργησε) τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις των πολιτών της Ηλείας που καλύπτονται από το εν λόγω κεφάλαιο.   

3) Αλήθεια δεν έχετε αντιληφθεί μέχρι σήμερα κ. Κουτσούκε ότι εκατοντάδες πυρόπληκτοι και σεισμόπληκτοι της Ηλείας μάταια κάθε μέρα τα δύο τελευταία χρόνια ζητούν να τους καταβληθούν οι χρηματικές ενισχύσεις που δικαιούνται για την επισκευή ή την ανακατασκευή των σπιτιών τους.   

4) Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ότι δεκάδες μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες της Ηλείας (εργολάβοι δημοσίων έργων προμηθευτές κ.α) δανείζονται από τις Τράπεζες για να αποφύγουν την χρεωκοπία που τους απειλεί γιατί η Κυβέρνησή σας αρνείται να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους (από τον Δεκέμβριο του 2009 για τεχνικά έργα επισκευές σχολείων, δημοσίων κτηρίων, κλπ) που έχουν ήδη παραδοθεί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος επανειλημμένως έχει διατάξει την πληρωμή τους, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συμφωνεί και εγκρίνει. Το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται να συμμορφωθεί.

5) Δεν έχετε άραγε αντιληφθεί τις ερωτήσεις, τις αιτήσεις, τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει από βουλευτές του νομού για την εκταμίευση των οφειλών αυτών υπό τους όρους ασφαλώς του ν. 3895/2010 ( που χαίρομαι ότι ανακαλύψαμε την ύπαρξή του και τον επικαλείσθε).

6) Τουλάχιστον δεν έτυχε να διαβάσετε την δήλωση του Ηλείου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Αντωνακοόπουλου που ελέγχει την Κυβέρνηση με ερώτηση που κατέθεσε χθες και ζητεί εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για την διαχείριση των αδιαθέτων πόρων του Ταμείου Μολυβιάτη. Συμπτωματικά η σχετική ανακοίνωση του εν λόγω Βουλευτή στον Τοπικό Τύπο φιλοξενείται δίπλα στις δηλώσεις σας με τις οποίες πληροφορείτε   τους πολίτες της Ηλείας ότι 40 εκατομμύρια Ευρώ πρόκειται να αποδεσμευθούν μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από την ύποπτη αδράνεια της Κυβέρνησης που έχει προκαλέσει αγανάκτηση ακόμη και στους βουλευτές της Συμπολίτευσης. Όμως αποφεύγετε να διευκρινίσετε αν αυτά προέρχονται  από τα δημόσια έσοδα ή από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη. Και ποιες ακριβώς δαπάνες καλύπτουν.

7) Ενδεχομένως κ. Κουτσούκο να είστε απασχολημένος με υψηλά  κυβερνητικά καθήκοντα και η απορρόφηση σας με την «σωτηρία της πατρίδας» (για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Πρωθυπουργού για την σύγχρονη ελληνική τραγωδία στην οποία συμπρωταγωνιστείτε) δεν σας επιτρέπει να ασχολείσθε με τους πυρόπληκτους και τους σεισμόπληκτους της Ηλείας. Τουλάχιστον όμως μην ειρωνεύεστε τους ευεργέτες της οικογένειας Αγγελοπούλου. Αποτελεί ανεπίτρεπτη αχαριστία για ένα Υπουργό.   

8) Όμως τη σημασία έχουν αυτά όταν πλέον η Κυβέρνησή σας πέτυχε να υποβαθμίσει βίαια το επίπεδο διαβίωσης εκατομμυρίων Ελλήνων περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις, καταστρέφοντας οικονομικά επιχειρήσεις, προσβάλλοντας την τιμή και την αξιοπρέπεια ενός περήφανου Λαού .

Ενός Λαού που ο Γ.Α.Παπανδρέου αφού τον κατασυκοφάντησε στους Ευρωπαίους Ηγέτες ως τεμπέλη και διεφθαρμένο κατέληξε χθες να τον «σώσει» σύροντάς τον σε μακροχρόνια δουλεία για να φθάσει τελικά η Ελλάδα το 2020 να χρεωστεί στους δανειστές της όσα χρωστούσε το έτος 2009!!! Αλλά μην θορυβείτε.

Από σας  κ. Κουτσούκε  ο Λαός της Ηλείας δεν περιμένει  τίποτε άλλο εκτός από την επομένη δημόσια ανακοίνωση σας στην οποία είμαι βέβαιος ότι θα πανηγυρίζετε και θα θριαμβολογείτε αυτή την φορά επειδή η Κυβέρνηση σας επέτυχε να σώσει και την Ηλεία, επιβάλλοντας στην ΟΛΥΜΠΙΑ οδό να σταματήσει ... στην ΠΑΤΡΑ!!!   

Για αυτή λοιπόν την Κυβέρνηση που υπηρετείτε κ. Κουτσούκε ένα είναι βέβαιο: ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα έχει να πει για την χρεωκοπία Παπανδρέου κάτι λιγώτερο από τα λόγια που χρησιμοποίησε το 1939 ο Γ. Σεφέρης για να περιγράψει ένα ανάλογο ιστορικό φαινόμενο: (The wrong man in the wrong place):

Μια δύναμη του κακού βρήκε τον τρόπο να εξευτελίζει, να στραπατσάρει, να εκμηδενίζει έναν ολόκληρο κόσμο, βγάζοντας στην επιφάνεια την ιδιοτέλεια, τη δειλία, τη μικροπρέπεια, την ποταπότητα, που πάει να πιστέψει κανείς πως είναι οι βασικές ιδιότητες των ανθρώπων που κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Αν προκληθώ θα επανέλθω.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ