Νέα διαφοροποίηση Αντωνακόπουλου με αφορμή το καρπούζι

Φαίνεται πλέον πως με κάθε ευκαιρία, μέρα με τη μέρα, ο Τάκης Αντωνακόπουλος, απομακρύνεται από τα όσα γνωρίζαμε έως τώρα. Μετά τη χθεσινή συνέντευξη με την οποία

άνοιξε την πόρτα της εξόδου – γενικότερα και ειδικότερα, με σημερινή του ανακοίνωση «καρφώνει» εμμέσως τους συναδέλφους του ή καλύτερα κάποιος από αυτούς, ρίχνοντας ίσως ακόμα και ευθύνες προς την πλευρά τους για την έλλειψη κοινής πολιτικής στρατηγικής, κάτι που ο βουλευτής αφήνει να εννοηθεί πως βλάπτει σοβαρά την Ηλεία.

Διαβάστε την ανακοίνωσή του

"Κατανοώ απόλυτα την αγανάκτηση και την δεινή οικονομική θέση των παραγωγών καρπουζιού του Νομού μας. Από την πρώτη στιγμή που αναδείχτηκε η ζημιά στην παραγωγή καθώς και η δυσχέρεια διάθεσης του προϊόντος στην Αγορά, πρότεινα μαζί με άλλους πολιτικούς εκπροσώπους της Ηλείας τα εξής:

1) Αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ, λόγω καταστροφής του προϊόντος από την ηλιακή ακτινοβολία το συγκεκριμένο αίτιο προβλέπεται από τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ και είναι αποσυνδεμένο από ελάχιστη θερμοκρασία 40˚C. Κατέθεσα την συγκεκριμένη πρόταση στην πρώτη σύσκεψη της Γαστούνης, καθώς και σε όλες τις συσκέψεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπήρξαν Βουλευτές του Νομού και άλλοι εκπρόσωποι, οι οποίοι σε όλες τις συσκέψεις επιχειρηματολογούσαν κατά της πρότασης.

2) Αποζημίωση λόγω εμπλοκής στην Αγορά, από την παρουσία μικροβίου e-coli, σε φυτικά προϊόντα της Ευρώπης. Ακόμα και σε αυτή την πρόταση υπήρξαν αντιδράσεις στη σύσκεψη της Γαστούνης. Αποδείχτηκε στην πρώτη σύσκεψη υπό τον Κο Σκανδαλίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι κανείς δεν είχε ασχοληθεί ούτε στο υπουργείο, ούτε στον Νομό με την επίπτωση της συγκεκριμένης διατροφικής κρίσης, στην εμπορία του καρπουζιού.

3) Αποζημίωση από ΠΣΕΑ. Συμφωνήθηκε σε κάποια απ όλες τις συσκέψεις προ τετραμήνου περίπου, μεικτά κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να προβούν σε αυτοψία για την επισήμανση των ζημιών. Μέχρι προ ολίγων εβδομάδων η ενημέρωση που είχα από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Κο Σαρρή ήταν "ότι δεν υπάρχει στον ΕΛΓΑ κανένα πόρισμα". Να σημειωθεί ότι ουδέποτε ο ΕΛΓΑ τήρησε την συμφωνία για αποστολή γεωπόνων.

4) Περί ΦΠΑ - φόρο εισοδήματος, σίγουρα ισχύει το "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος".
Μετά από πέντε  (5) μήνες έγινε η σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, όπου υπηρεσιακοί παρευρισκόμενοι παράγοντες απέκλεισαν την επιστροφή ΦΠΑ.
Θεωρώ λοιπόν, ότι το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Συμμετείχα με συγκεκριμένες προτάσεις διεκδίκησης σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει κοινή στρατηγική ούτε τακτική του πολιτικού δυναμικού της Ηλείας γύρω από το πρόβλημα. Οι παραγωγοί γνωρίζουν και πρόσωπα και πράγματα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι όλοι ΙΔΙΟΙ!".
 

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ