Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας: Γιορτή της δημοκρατίας η εκλογή νέου προέδρου (video)

Ως γιορτή της δημοκρατίας παρουσίασε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας Γιάννης Αργυρόπουλος τη διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος

την ερχόμενη Κυριακή. Στην Ηλεία θα στηθούν συνολικά 14 κάλπες σε 11 περιοχές του νομού, ενώ απαντώντας στα δημοσιεύματα και την έντονη φημολογία περί απειλών «διατάραξης» της ομαλής διεξαγωγής της εκλογής, τόνισε πως κατανοεί τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν από κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα κυβερνητικά μέτρα, όμως κάθε πολίτης που θέλει να συμμετάσχει θα πρέπει να μπορεί να το κάνει ανεμπόδιστα.

Ανέφερε ακόμα πως μπορεί η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να είναι δεδομένη όντας ο μοναδικός υποψήφιος, όμως το στοίχημα που τίθεται είναι αυτό της μαζικής συμμετοχής. Μια μαζικότητα που σαφώς και οδηγεί στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εθνικών εκλογών όταν αυτές οριστούν.

Έκανε λόγο για μια διεργασία που με κριτική στάση των συμμετεχόντων θα πρέπει να αποδειχθεί πως πέρα από πρόσωπα και μηχανισμούς, μπορούν τα μέλη να υπερασπιστούν όχι μόνο τον κομματικό φορέα αλλά και την ίδια την δημοκρατική παράταξη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής τόνισε πως στο κόμμα αντιλαμβάνονται την απογοήτευση και τα αρνητικά συναισθήματα των πολιτών, ως μέλη της ίδιας κοινωνίας όμως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι παρά τα λάθη, τις παραλείψεις, τις αδικίες της προηγούμενης διετίας, η κυβέρνηση έδωσε ένα τιτάνιο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας, ο οποίος είχε θετική έκβαση με τη νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους μας κατά 117% του ΑΕΠ». Επίσης ο κ. Αργυρόπουλος κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και τα κόμματα της Αριστεράς ότι με τις τακτικές τους «φλέρταραν» με την ιδέα της χρεοκοπίας.
 
 Στην Ηλεία θα στηθούν συνολικά 14 κάλπες σε 11 εκλογικά κέντρα οι χώροι των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρχουν τρεις κάλπες στον Πύργο όπου θα ψηφίσουν τα μέλη των Τ.Ο. Πύργου, Ιάρδανου και  Βώλακα, δύο στην Αμαλιάδα για τα μέλη της Τ.Ο Αμαλιάδας και από μία κάλπη θα στηθεί στις εξής περιοχές:

-Γαστούνη (για τα μέλη της Τ.Ο. Γαστούνης και Τ.Ο. Βαρθολομιού)

-Τραγανό (για τα μέλη της Τ.Ο. Τραγανού),  

-Λεχαινά (για τα μέλη της Τ.Ο. Λεχαινών, Ανδραβίδας, Βουπρασίας, Κυλλήνης),

-Πανόπουλο(για τα μέλη της Τ.Ο Λασιώνος, Λαμπείας),

-Καράτουλα (για τα μέλη της Τ.Ο Ωλενας),  

-Αρχαία Ολυμπία (για τα μέλη της Τ.Ο. Αρχ. Ολυμπίας),

-Κρέστενα (για τα μέλη της Τ.Ο. Σκιλλούντος, Ανδρίτσαινας),

-Ζαχάρω (για τα μέλη της Τ.Ο. Ζαχάρως, Φιγαλείας), και

- Σιμόπουλο (για τα μέλη της Τ.Ο. Πηνείας).
 
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα λήξει στις 5 το απόγευμα της Κυριακής. Οι εφορευτικές επιτροπές έχουν ήδη συγκροτηθεί. Τα μέλη θα ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο. Επίσης την ίδια μέρα μπορούν να εγγραφούν και νέα μέλη. Το συμβολικό ποσό της συμμετοχής είναι 2 ευρώ ενώ δεν θα το καταβάλλουν οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι νέοι έως 18 ετών.

Δείτε όσα ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αργυρόπουλος στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ