ΝΟΔΕ Ηλείας: Η Νέα Δηµοκρατία στο πλευρό των µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν δομικά στοιχεία της οικονομίας μας. Όμως σήμερα η εξοντωτική φορολόγηση οδηγεί σε κλείσιμο μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 οι Έλληνες θα χρειασθεί να δουλέψουν 198 ημέρες για να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Ακριβώς γι΄αυτό ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για:

- Δραστική µείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήµατα µέχρι 10.000€, από 22% που ισχύει σήµερα.

- Μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29% και στα µερίσµατα στο 5% από 15%. Έτσι ο πραγµατικός φορολογικός συντελεστής για την φορολόγηση των επιχειρήσεων θα περιοριστεί δραστικά στο 24% από 40% που είναι σήµερα αποθαρρύνοντας τις προσλήψεις και ευνοώντας την φοροαποφυγή.

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια.

- Μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήµερα, στο 15%. Το µέτρο αφορά όλους τους εργαζοµένους και θα εφαρµοστεί σταδιακά εντός τετραετίας µε εµπροσθοβαρή τρόπο.

- Πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελµατίες και τις ατοµικές επιχειρήσεις εντός της πρώτης διετίας της νέας διακυβέρνησης. Η νέα αυτή δέσµευση µαζί µε τη µείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% και της εισφοράς για κύρια σύνταξη στο 15% αυξάνει δραστικά το ετήσιο διαθέσιµο εισόδηµα όλων των ελεύθερων επαγγελµατιών και των ατοµικών επιχειρήσεων. Πχ για έναν ελεύθερο επαγγελµατία που δηλώνει σήµερα ετήσιο εισόδηµα 10.000 ευρώ, η αύξηση στο διαθέσιµο εισόδηµά του θα είναι 41% ή 2055 ευρώ το χρόνο. Με το σχέδιο µας η συνολική επιβάρυνση φόρων και εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελµατίες του παραδείγµατος, περιορίζονται στο 29% από 50% που είναι σήµερα.

- Άµεση µείωση του ΦΠΑ σε όλο το κλάδο της εστίασης στο 13% από 24% που είναι σήµερα και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων. Με τον τρόπο αυτό η χώρα µας θα γίνει πραγµατικά ανταγωνιστική και το τόσο καθοριστικό για την χώρα και την οικονοµία µας τουριστικό εισόδηµα δεν θα εξαρτάται από την ευνοϊκή, σήµερα, γεωπολιτική συγκυρία.

- Ρύθµιση των “κόκκινων δανείων” βασισµένη στην πρότασή µας για τη Δεύτερη Ευκαιρία που προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και βοηθάει την αναδιάρθρωση βιώσιµων επιχειρήσεων. Δίνεται η δυνατότητα σε όσους Έλληνες χρωστούν, να πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χέρια τους. Όσοι χρωστούν µέχρι 3.000 ευρώ είτε στις εφορίες, είτε στα ασφαλιστικά ταµεία (δηλαδή τα 4/5 των οφειλετών) θα µπορούν να ρυθµίσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις – η δε ελάχιστη καταβολή θα είναι 20 ευρώ το µήνα. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα εντοπιστούν και δεν θα µπουν σε καµία ευνοϊκή ρύθµιση.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα και σχέδιο. Υπάρχει άλλος δρόμος και θα τον περπατήσουμε όλοι μαζί.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ