Ουσιαστικός διάλογος στη Βουλή με πρωτοβουλία Κ. Κουτσούκου για την "Ολυμπία Οδό"

Ουσιαστικός διάλογος για την "Ολυμπία Οδό" και την διαπραγματευτική γραμμή της Κυβέρνησης αναπτύχθηκε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Κ. Κουτσούκου
στη Βουλή, στην οποία απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων Κ. Σταύρος Καλογιάννης.

Ο Κ. Κουτσούκος είπε: «Κύριε Υπουργέ, περιττεύει να αναφερθώ στη σημασία των αυτοκινητοδρόμων και ιδιαίτερα του οδικού άξονα Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, μιας και προέρχεστε και εσείς από τη Δυτική Ελλάδα και χρησιμοποιείτε αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ηλεία, γιατί εάν αυτό το οδικό δίκτυο δεν λειτουργήσει, η Ηλεία είναι εντελώς αποκομμένη.

Σήμερα ζούμε μια κατάσταση εντελώς παράλογη. Οι εργολήπτριες εταιρίες εγκατέλειψαν το έργο την ώρα που εισπράττουν διόδια. Έχουν παραβιάσει, δηλαδή, τη συμβατική τους υποχρέωση.

Θέλω να σας θυμίσω, κύριε Υπουργέ, ότι ψηφίσαμε αυτή τη σύμβαση το 2007 επισημαίνοντας ότι ήταν μια λεόντεια σύμβαση και έχει όρους που αυτή τη στιγμή τους αξιοποιούν οι εταιρίες για αυτή την παραβατική τους συμπεριφορά.

Θέλω να χαιρετίσω τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης για την επανεκκίνηση των έργων και να ευχηθώ σε εσάς κάθε επιτυχία και σ’ αυτό το εγχείρημα γιατί είναι προς το συμφέρον όλων μας.

Όμως, θέλω να εκφράσω –και αυτός είναι ο στόχος της ερώτησής μου- τους φόβους μου και να ζητήσω από εσάς μια καθαρή τοποθέτηση σε σχέση με μια επιχειρηματολογία την οποία άκουσα στις επανειλημμένες συσκέψεις που πραγματοποιήσαμε με πρωτοβουλίες των φορέων της περιοχής στο Υπουργείο σας από τον κ. Μαγκριώτη, δηλαδή ότι στην προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης εκείνη την περίοδο οι εταιρείες έλεγαν ότι το έργο είναι ασύμφορο μετά την Πάτρα και εκβίαζαν.

Το ερώτημά μου είναι λοιπόν, συγκεκριμένο, κύριε Υπουργέ. Θα αποδεχθείτε αυτόν τον εκβιασμό και θα δεχθείτε περικοπή του φυσικού αντικειμένου, κάτι που το θεωρούμε εντελώς εγκληματικό για το έργο;»

Ο Κ. Καλογιάννης απάντησε μεταξύ των άλλων: «Σήμερα βρισκόμαστε σε συζητήσεις με πολύ εντατικούς ρυθμούς με τον παραχωρησιούχο, την Ολυμπία Οδό Α.Ε. Η πρόθεση του Υπουργείου –αν μου επιτρέπετε και εμένα προσωπικά- είναι να αντιμετωπίσουμε το έργο στο σύνολό του. Εκβιασμό -κατηγορηματικά θα έλεγα- δεν δέχεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών από κανέναν, πολύ περισσότερο από τον παραχωρησιούχο».

Ο Κ. Κουτσούκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θέση της Κυβέρνησης, τόνισε όμως στην δευτερολογία του ότι οι παραχωρησιούχοι αξιοποιούν τους όρους της σύμβασης του 2007 προκειμένου να εκβιάσουν και επεσήμανε ότι όπως είχε δηλώσει κατά τις επανειλημμένες συσκέψεις με τους προκατόχους του Κ. Καλογιάννη, τέτοια σύμβαση δεν μπορεί να εγκριθεί στη Βουλή και αυτό το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται προς όλους.

Τα πλήρη πρακτικά της συζήτησης στο site:v.o.pasok j.koutsoukos

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ