Ο Γ. Μιχελάκης στην Αρχαία Ολυμπία: "Στηρίζουμε για το καλό της χώρας, αλλά δεν συγκυβερνούμε"

«Βάζουμε πλάτη για τη χώρα, αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τις επιλογές και τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ». Με αυτά τα λόγια θέλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης

Μιχελάκης, από την Αρχαία Ολυμπία όπου επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, να θέσει ένα τέλος στην παραφιλολογία της «συγκυβέρνησης». Μάλιστα το συγκεκριμένο όρο τον απέκλεισε νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στον Πύργο, λέγοντας πως δεν είναι συγκυβέρνηση αυτή η συνύπαρξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. σε ένα κυβερνητικό σχήμα υπό το Λουκά Παπαδήμο και δεν θα πρέπει να παρερμηνεύεται.

Ανάμεσα στα όσα είπε ο κ. Μιχελάκης στην ομιλία του σε συνεστίαση της ΝΟΔΕ Ηλείας στο Touris Club της Αρχαίας Ολυμπίας, ανέφερε τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο κόμμα με διαφορά τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τόνισε πως η τελική αποτύπωση είναι το αποτέλεσμα της κάλπης. Και αυτό θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου όπως έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Μιχελάκης γενικότερα αναφέρθηκε στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια υπό τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες με αποκορύφωμα την παραίτηση Παπανδρέου και την επιλογή νέου πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, μιας κυβέρνησης με συγκεκριμένο ρόλο και σκοπούς. Χαρακτήρισε δε τις εκλογές ως «βαλβίδα ασφαλείας» για την κοινωνία και ως τον ασφαλέστερο δρόμο για την έξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την Κυβέρνηση Παπαδήμου, για ειδικούς σκοπούς και συγκεκριμένη θητεία, χωρίς να χαμηλώνει ή να σηκώνει τον πήχη των προσπαθειών. Μίλησε για συγκεκριμένο έργο της παρούσας Κυβέρνησης με τελικό στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με ομαλότητα. Επισήμανε δε ότι στηρίζονται οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής, για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τις αποκρατικοποιήσεις, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας. Στάθηκε ακόμα στην επιμονή της ΝΔ για την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, ώστε έτσι να παραχθούν πρωτογενή πλεονάσματα, να βγει η χώρα από τους φαύλους κύκλους ελλείμματος, ύφεσης και χρέους.

Η αναφορά στην Ηλεία και τα προβλήματά της

Στην ειδική αναφορά για την Ηλεία ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως κανένας δε μπορεί να ξεχνά ότι η Ηλεία, αν και έχει παγκόσμιας ακτινοβολίας αρχαιότητες, τεράστιες παραλίες και σημαντικά λιμάνια, εύφορες αγροτικές εκτάσεις, παραμένει για χρόνια, στην τελευταία θέση ανάπτυξης.

   «Κανένας δεν μπορεί να ξεχνά ότι το 2007 οι πυρκαγιές κατέστρεψαν περιουσίες, υποδομές, δασικό πλούτο και αγροτικές καλλιέργειες. Ούτε πως τον επόμενο χρόνο η Ηλεία επλήγη από καταστροφικούς σεισμούς. Κανένας, επίσης, δεν μπορεί να ξεχνά ότι για την αποκατάσταση ζημιών από τις φωτιές δόθηκαν, από το 2007 έως και το 2009, (με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας) περίπου 217 εκατομμύρια ευρώ. Δόθηκαν και άλλα 65 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς. Την αλήθεια αυτή, την ξέρετε καλύτερα από όλους. Όπως καλύτερα από όλους ξέρετε και κάτι ακόμη, ότι, στη διετία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν διατέθηκε κανένα απολύτως κονδύλιο για αποκατάσταση ζημιών. Ούτε και εφαρμόστηκε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Το ακριβώς αντίθετο, πήραν και εκείνα που είχαν μαζευτεί για το νομό. Κατάργησαν το ταμείο Μολυβιάτη, που διέθετε ακόμη περίπου 115.000.000 ευρώ, και μετέφεραν τα ποσά που υπήρχαν στο Υπουργείο Οικονομικών. Γι’ αυτό ακριβώς, κατατέθηκε - όπως ξέρετε - μηνυτήρια αναφορά από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης κ. Κ. Τζαβάρα και τον κ. Θ. Βλαγκούλη στον Εισαγγελέα Πύργου. Θυμίζω ακόμη ότι η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, που είχε προγραμματισθεί και είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Ν.Δ., έχει σταματήσει. Δημιουργήθηκαν, μάλιστα, τεράστια προβλήματα, για τις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις και τη μη καταβολή αποζημιώσεων. Ξέρουμε ακόμη ότι οι αγρότες του νομού βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση. Ο ΕΛΓΑ, ουδόλως ανταποκρίνεται στην καταβολή αποζημιώσεων. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με το παρελθόν, όταν οι αποζημιώσεις καταβάλλονταν εντός τριμήνου από τον χρόνο προβλεπόμενης συγκομιδής. Στην ίδια απελπιστική κατάσταση βρίσκεται και ο κτηνοτροφικός τομέας. Αγροτικές υποδομές δεν γίνονται πια πουθενά! Στην πενταετία της Ν.Δ υλοποιήθηκαν 290 σχέδια βελτίωσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στη διετία 2009 - 2011 δεν έγινε κανένα σχέδιο βελτίωσης. Παρά τις υποσχέσεις για υποδομές που θα έβαζαν το Νομό σε πορεία Ανάπτυξης, κανένα έργο υποδομής δεν έγινε. Και ακόμη χειρότερα, σταματούν και αυτά που είχαν προγραμματισθεί. Τα λιμάνια Κατάκολου και Κυλλήνης, παρά την τουριστική και εμπορευματική σημασία τους, υποβαθμίζονται και δεν αξιοποιούνται. Το ίδιο και τα ιαματικά λουτρά Κυλλήνης και Καϊάφα. Οι αρχαιολογικοί χώροι δεν αξιοποιούνται. Το φυσικό αέριο σταματά έξω από την Ηλεία. Το φράγμα Πηνειού δεν συντηρείται. Πολλές από τις υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν τους πολίτες διάφορων Δήμων, καταργήθηκαν.

Καταργήθηκαν αστυνομικά τμήματα λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Αποδείχθηκε ανύπαρκτη η πρόληψη και η καταστολή εγκληματικών πράξεων, ευνοήθηκε η έξαρση της εγκληματικότητας και κυριάρχησε παντού η ανασφάλεια των πολιτών. Αυτή είναι «πράσινη ανάπτυξη» που υπόσχονταν!! Αυτή είναι η έγνοια τους για την Περιφέρεια!! Μόνη συνέπειά τους, η ασυνέπεια».

Η πολιτική εξαπάτηση του ΠΑΣΟΚ και η γραμμή Σαμαρά

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια στην εξουσία εξαπάτησε τους έλληνες με διάφορους τρόπους από το «Λεφτά υπάρχουν» έως την είσοδο στο ΔΝΤ και τα μέτρα. Κινήσεις που βύθισαν την οικονομία σε φαύλους κύκλους ύφεσης, ελλειμμάτων και χρέους. Ιδιαίτερα για το χρέος τόνισε πως μέσα σε 35 χρόνια έφτασε από το 32% του ΑΕΠ το 1981, σε 120% το 2009 και σε 160% μέσα σε ένα χρόνο. Με το «κούρεμα» δε, θα μειωθεί πάλι στο 120% αλλά σε μεγάλο χρονικό διάστημα και με πολλές θυσίες.

Μιλώντας για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ ανέφερε πως εδώ και ενάμιση χρόνο υπήρξαν προειδοποιήσεις με διαφωνίες απέναντι στους αλλεπάλληλους φόρους, τα άδικα και ισοπεδωτικά μέτρα, τη συνταγή που ακολουθήθηκε. «Ποτέ δεν διαφωνήσαμε, όμως, με την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής. Το αντίθετο! Θυμίζουμε, ότι η Νέα Δημοκρατία κατέβηκε, ακόμα και στις εκλογές του 2009, με πρόγραμμα «ήπιας» λιτότητας. Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε (και το θυμόμαστε όλοι) τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια». Κατέβηκε κραυγάζοντας ότι «λεφτά υπάρχουν». Εμείς είπαμε την αλήθεια. Εκείνοι επένδυσαν στην πολιτική εξαπάτηση. Εμείς προτείναμε από την πρώτη στιγμή τη μόνη ρεαλιστική λύση. Εκείνοι επέλεξαν μετεκλογικά, εκείνα που απέκλειαν προεκλογικά.  Εξαπέλυαν φορολογικές επιδρομές, χωρίς καμία αίσθηση της κατάφορης αδικίας. Τροφοδοτούσαν συνεχώς την ύφεση. Και τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι. Η ύφεση εμποδίζει τη χώρα να επιτύχει τους στόχους της. Στεγνώνει την πραγματική οικονομία. Βάζει λουκέτα στις επιχειρήσεις. Εκτινάσσει την ανεργία. Διώχνει τους νέους μας από τη χώρα. Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: Αν δεν αντιμετωπίσουμε την ύφεση, όλες οι προσπάθειες θα είναι αναποτελεσματικές. Αν δεν αλλάξουμε συνταγή, δεν βγαίνουμε από την κρίση. Αν δεν αλλάξουμε πολιτική, δεν θα αντέξει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες: Συμφωνούμε, πιο πολύ απ’ όλους με την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής, με την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών, με την ανάγκη να παραχθούν πρωτογενή πλεονάσματα, με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση περιουσίας».

   Παρόντα στη συνεστίαση ήταν αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, όπως ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, η βουλευτής Επικρατείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Αδρακτάς, οι πολιτευτές Θεόδωρος Βλαγκούλης, Χάρης Λαμπρόπουλος, Διαμαντής Σεϊτανίδης και πολλοί άλλοι. Μαζί τους όμως βρέθηκαν και βουλευτές και στελέχη της Αχαΐας, όπως ο Νίκος Νικολόπουλος και η Νατάσα Ράγιου και ο Άγγελος Τσιγκρής.

Η επίσκεψη στο δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας

Στο δημαρχείο της πόλης υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, μαζί με συνεργάτες του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το Γιάννη Μιχελάκη. Εκεί ο κ. Κοτζιάς επισήμανε πως όλοι στις ομιλίες τους κάνουν αναφορές στην Ολυμπία καις το ρόλο της, όμως στην πράξη η Ολυμπία μένει η ίδια. «Τα λόγια μένουν λόγια και η Ολυμπία με ιδίους πόρους προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε φιλοξενίες, σε παρουσίες και γενικά σε ότι συνεπάγεται για ένα δήμο με το όνομα και την ιστορία της Ολυμπίας!» είπε ο κ. Κοτζιάς που μίλησε και για την αφή της φλόγας τον ερχόμενο Μάιο, επισημαίνοντας πως η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τη συγκεκριμένη ημέρα την καλύτερη δυνατή εικόνα για την Ολυμπία και την Ελλάδα.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως πράγματι στην Αρχαία Ολυμπία θα πρέπει να δοθεί ειδικό βάρος πέρα από κομματικές γραμμές και αντιπαραθέσεις.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo