Ο Κοντογιάννης για την υπογραφή της ΚΥΑ των θεομηνιόπληκτων και το θέμα των ΚΕΑ Κατακόλου

Άνευ σημασίας για την Κυβέρνηση είναι η ανακήρυξη ολόκληρης της Ηλείας ως θεομηνίοπληκτης, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Όθωνα,

σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Σύμφωνα με την απάντηση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρκείται σε ρόλο συντονιστή των εμπλεκόμενων φορέων, επισημαίνοντας ότι: «Η κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τη Γ.Γ.Π.Π δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση ειδικότερων νομοθετικών ρυθμίσεων, σχετικών με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων σε πληγέντες». Κατά τα λοιπά το θέμα παραπέμπεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όχι σε άλλη υποβάθμιση του Κατακόλου

Για τις προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κατακόλου, ζήτησε να ενημερωθεί ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν άμεσα τι πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας πως εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για κατάργηση του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, η περιοχή του Κατακόλου θα υποβαθμιστεί πλήρως, μετά και την προ μηνών κατάργηση του Τελωνείου.

«Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει την απαξίωση της απέναντι στην Ηλεία. Αντί να λαμβάνει μέτρα για την αναβάθμιση του Κατακόλου που ετοιμάζεται να δεχτεί τους επόμενους μήνες δεκάδες κρουαζιερόπλοια και τουρίστες από όλο τον κόσμο (πέρσι ξεπέρασαν το 1 εκατ.), εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, απόφαση που αν τελικά ληφθεί θα σημάνει την άνευ ελέγχου εξάπλωση της λαθρεμπορίας, της παράνομης αλιείας ακόμα και της διακίνησης ναρκωτικών.

Για το λόγο αυτό καλώ τους αρμόδιους Υπουργούς να μην προχωρήσουν στη νέα υποβάθμιση του Κατακόλου αλλά αντιθέτως να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ