Ο Μ. Μπαλαούρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς εξωραïσμούς, με ειλικρίνεια, να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το έργο μας, που είναι μεγάλο.

Ο Μάκης Μπαλαούρας, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά σημείωσε ότι η συζήτηση διεξάγεται σε υψηλό ιδεολογικό-πολιτικό επίπεδο.

Στο ερώτημα που έθεσαν αρκετοί ομιλητές, αν είναι αριστερή η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι έχει δοθεί απάντηση από το 2015, «όταν είπαμε, ότι ακόμα και εντός του Μνημονίου θα δείχναμε, και δείξαμε, έντονα τις αριστερές μας πεποιθήσεις».

«Πραγματοποιήσαμε πάρα πολλά», τόνισε : «Προσφυγικό, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, Υγεία, Παιδεία, Εργασιακά, Δικαιώματα, Νόμοι για τα δικαιώματα,αύξηση κατώτατου μισθού, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, και τέλος χωρίς περικοπές των συντάξεων. Ζητήματα που πολλά από αυτά ούτε σε κράτη της ΕΕ, που δεν είναι σε μνημόνιο, δεν έγιναν».

«Επιστέγασμα της αριστερής μας πολιτικής είναι το Μακεδονικό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. 

Κάναμε πολλά. Θα κάνουμε ακόμα περισσότερα, μετά την μνημονιακή εποχή, και αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα μας στις εκλογές», συνέχισε.

Ο Μάκης Μπαλαούρας ωστόσο διαπίστωσε, ότι «δεν κρινόμαστε ως βουλευτές για το έργο μας στη Βουλή και στην κοινωνία. Ούτε, πολύ περισσότερο, κρίνουμε υπουργούς: αν έχουν σχέδιο, τόλμη, αποφασιστικότητα, συντονισμό, γείωση στην κοινωνία. Oι υπουργοί συνεννοούνται αποτελεσματικά μεταξύ τους; με τους βουλευτές και με το κόμμα; Έχουν αναδείξει τα ζητήματα της κοινωνίας;»

 Όπως είπε, έτυχε να συμβάλει ο ίδιος στο συντονισμό πέντε υπουργείων για ένα συγκεκριμένο θέμα και διαπίστωσε τις δυσκολίες.

«Ας μιλήσουμε για την προσπάθεια που έγινε για αξιολόγηση υπουργών», συνέχισε. «Αντέδρασαν όμως κάποιοι.»

«Πρέπει να βρούμε τρόπους για το πως θα υποδεικνύουμε τις υστερήσεις στο κυβερνητικό έργο» ρώτησε, αναφέροντας ότι «μόνο η εφημερίδα Εποχή στη στήλη Ριπές / Για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, κάνει προσπάθεια». 

«Πρέπει, χωρίς εξωραïσμούς, με ειλικρίνεια, να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το έργο μας, που είναι μεγάλο.»

Τελειώνοντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας τόνισε: «Το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, πολύ μικρότερο βέβαια από αυτό που συμφώνησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που επέβαλαν οι δανειστές, πρέπει να το μειώσουμε. Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή. Θα πρέπει, με βήματα στρατηγικά, φτιάχνοντας συμμαχίες, και προσεχτικά, να το αναιρέσουμε. Γιατί είναι θηλειά στην πορεία της χώρας για την ανάπτυξη.»

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.