Ο Τζαβάρας "αδειάζει" τον Κουτσούκο με επιστολές Αγγελόπουλου για την επιστροφή της δωρεάς προς τους πυρόπληκτους

Επιβεβαίωση στα όσα ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας στην Κυριακάτικη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ περί απαίτησης των δωρητών για επιστροφή των χρημάτων

που προσέφεραν για τους πυρόπληκτους, είχε με τη βοήθεια του ίδιου του κ. Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου. Πληροφορούμενος τα όσα ειπώθηκαν – από το Newsit.gr που αναδημοσίευσε το ρεπορτάζ του ilialive.gr – ο κ. Αγγελόπουλος απέστειλε στον κ. Τζαβάρα, την επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Οικονόμου, που ζητά τα χρήματα να διατεθούν όχι πλέον για τους πυρόπληκτους, αλλά για μια νέα πτέρυγα στον Ευαγγελισμό.

«Τα χρήματα που συγκέντρωσε το ΕΤΑΕΑ (Ταμείο Μολυβιάτη) θα διατεθούν αποκλειστικά για το σκοπό που εδόθησαν, κανένας δεν μπορεί να τα διαθέσει διαφορετικά, πολύ δε περισσότερο να τα ζητήσει πίσω και να του επιστραφούν» ήταν η δήλωση του Ηλείου υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου, που χαρακτήρισε «πομφόλυγα» τα περί επιστροφής των δωρεών που είχε αναφέρει ο κ. Τζαβάρας.

Στην απάντησή του προς τον κ. Κουτσούκο, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ αναφέρει τα εξής.

«Εκφράζω δημοσίως τη λύπη μου για τον επιπόλαιο , πρόχειρο και προπετή τρόπο με τον οποίο ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιάν. Κουτσούκος, αντιμετώπισε με τις χθεσινές του δηλώσεις το θέμα της κατάργησης του «Ταμείου Μολυβιάτη»  και την παράνομη δέσμευση των χρημάτων του,  από το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν μου προκάλεσε όμως καμία κατάπληξη το γεγονός ότι ένα μέλος της σημερινής κυβέρνησης , προσπάθησε με ψέματα  να καλύψει την αδιάσειστη αλήθεια των δηλώσεών μου. Δύο χρόνια τώρα όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός τους, το ίδιο κάνουν συστηματικά. Κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό. Κυβερνούν τον τόπο με ψέμα.

Θα περίμενα όμως από ένα συνάδελφο βουλευτή της Ηλείας να είχε φροντίσει να ενημερωθεί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, προτού προβεί σε δημόσιες δηλώσεις που στρέφονται εναντίον μου. Θα μπορούσε κάλλιστα να μου είχε ζητήσει διευκρινίσεις για τα θέματα που πίστευε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Δυστυχώς προτίμησε να παραπλανήσει το λαό της Ηλείας , αραδιάζοντας ανακρίβειες και ψευδολογίες.

Ειδικότερα:

Είναι απολύτως αληθές ότι ο γνωστός ευεργέτης και μεγάλος οικονομικός παράγοντας του τόπου Κ. Αγγελόπουλος εζήτησε την επιστροφή του αδιάθετου ποσού , από τη δωρεά των 37 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Το ποσό αυτό το εζήτησε τόσο με επιστολές που έστειλε στις 6 Οκτωβρίου 2011 προς τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών  κ. Παντ. Οικονόμου , καθώς και στον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Πλασκοβίτη , στις 22Ιουλίου 2011-09-27. Στην αναζήτηση και ουσιαστικά στην ανάκληση της δωρεάς του, προέβη από τη στιγμή που πληροφορήθηκε την κατάργηση του «Ταμείου Μολυβιάτη» και την ενσωμάτωση του προϊόντος εκκαθάρισής του , στο Δημόσιο Ταμείο.

Σκοπός του είναι να χρησιμοποιήσει το ποσό αυτό για άλλο φιλανθρωπικό έργο , αφού θεώρησε ότι η κατάργηση του Ταμείου Μολυβιάτη σηματοδοτεί τη ματαίωση του σκοπού για τον οποίο αυτό είχε συσταθεί και ουσιαστικά αποτελεί ανεπίτρεπτη δήμευση του ποσού που είχε δωρίσει για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Για του λόγου το αληθές δημοσιεύω σήμερα την από 24 Οκτωβρίου 2011 επιστολή του κ. Κων/νου Αγγελόπουλου προς εμένα, καθώς και την από 6-10-2011 επιστολή του προς τον κ. Παντ. Οικονόμου.

Την ύπαρξη της δευτέρας   επιστολής θα μπορούσε να έχει πληροφορηθεί ο κ. Κουτσούκος , προτού βιαστεί να με διαψεύσει. Το υπουργείο Οικονομικών από το Νοέμβριο του 2010 που ψηφίστηκε ο νόμος 3895/2010 για την κατάργηση του «Ταμείου Μολυβιάτη» (άρθρο 1, παρ. 1 , περίπτωση γ) , έχει δεσμεύσει το ποσό των 118 εκατ. ευρώ περίπου που είχαν απομείνει στο  εν λόγω Ταμείο.

Τα έχει εντάξει ανεπίτρεπτα στο λογαριασμό δημοσίων επενδύσεων και αρνείται παράνομα την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εργολάβους που έχουν εκτελέσει και έχουν παραδώσει έργα αποκατάστασης ζημιών , σε πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα δημόσια κτίρια. Η καταβολή των χρημάτων αυτών στους δικαιούχους , έχει επανειλημμένως ζητηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Επίσης δεν καταβάλλονται αποζημιώσεις καθώς και δόσεις εξόφλησης της στεγαστικής αποκατάστασης των δικαιούχων που κατά την ισχύουσα νομοθεσία έπρεπε να έχουν καλυφθεί από το «Ταμείο Μολυβιάτη».

Το γεγονός της δέσμευσης των χρημάτων του Ταμείου , συνομολογεί στις δηλώσεις του και ο κ. Κουτσούκος, όταν αναφέρει ότι έχει ζητηθεί από τον υπουργό Οικονομικών η αποδέσμευση 40 εκατ. ευρώ , από το προϊόν της εκκαθάρισης του Ταμείου.

Όφειλε ο κ. Κουτσούκος να γνωρίζει ότι μετά από σχετική τροποποίηση του αρχικού νόμου 3624/2007, στην κάλυψη του «Ταμείου Μολυβιάτη»  έχει υπαχθεί και η αντιμετώπιση των ζημιών από σεισμούς , αφού και αυτές αποτελούν έκτακτες ανάγκες. Έτσι οι σεισμόπληκτοι της Ηλείας , καθώς και η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του Ιουνίου του 2008, καλύπτονται από το συγκεκριμένο Ταμείο.

Όσον αφορά τη διαχείριση του Ταμείου από τον κ. Μολυβιάτη, θα έπρεπε ο κ. Κουτσούκος να διαθέτει έστω και το στοιχειώδη σεβασμό για το διαχειριστή του Ταμείου από το 2007 έως το 2009, ο οποίος έχει συντάξει πλήρη πίνακα λογοδοσίας των πεπραγμένων του και μέχρι σήμερα δεν έχει διατυπωθεί ούτε έχει προβληθεί κατά αυτού, καμία ένσταση.

Και τέλος είναι γνωστό ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην εκταμίευση των οφειλόμενων ενισχύσεων προς τους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους , παρατηρήθηκε από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα.

Σήμερα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά απ’  όσους ευαισθητοποιήθηκαν για την  πρωτοφανή δοκιμασία του τόπου μας τον Αύγουστο του 2007, κατέληξαν να δημευτούν από την κυβέρνηση του Γ.Α. Παπανδρέου και να χρησιμοποιούνται για σκοπό διαφορετικό από εκείνον που είχαν ορίσει οι πολυάριθμοι δωρητές.

Για το λόγο αυτό ως βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. , με τη συνεργασία του δικηγόρου και πολιτευτή Ηλείας κ. Θ. Βλαγκούλη , καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηλείας και ζητούμε την έρευνα της υπόθεσης για την άσκηση ποινικής δίωξης,  για τυχόν ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από τους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατά το νόμο 3895/2010 , έχει την υποχρέωση να διαθέτει τα υπόλοιπα του «Ταμείου Μολυβιάτη», για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους είχε συσταθεί.

Αυτά επί του παρόντος και σε περίπτωση που χρειαστεί είναι βέβαιο ότι θα επανέλθω».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ