Παρέμβαση της βουλευτού Έφης Γεωργοπούλου - Σαλτάρη στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
στον πολυχώρο Αθηναΐς, στον Κεραμεικό. Κύριο θέμα ήταν ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπεραμύνθηκε της δημιουργίας ενιαίας οργανωτικής βάσης του κόμματος. Δεκάδες αντιπρόσωποι, μέλη και στελέχη κατέθεσαν τον προβληματισμό τους, έγιναν αναλύσεις και προτάσεις στην κατεύθυνση της ενιαίας δράσης των αριστερών δυνάμεων.

Στη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας, η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ν. Ηλείας, σε ομιλία της τοποθετήθηκε σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίου φορέα:

"Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τις εκλογές του Ιουνίου έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 26,87% και ανέδειξαν την αριστερά ως μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Αυτή η θέση δεν ανήκει μόνο στο κόμμα και τους βουλευτές του, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία που εμπνεύστηκε και εναπόθεσε τις ελπίδες της στον προγραμματικό του λόγο. Ακόμα κι αυτοί που κυριεύτηκαν από το φόβο και τα εκβιαστικά διλήμματα και δεν ψήφισαν, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την τρικομματική κυβέρνηση υπό την Ν.Δ. Μάλλον έχουμε όλοι να περιμένουμε τα χειρότερα από όσα μέχρι σήμερα μας έχουν πλήξει. Αυτά που βροντοφώναζαν πριν τις εκλογές για διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές, για κάποια δικαιώματα που θα υπερασπίζονταν, δεν κατάφεραν ούτε να τα ψελλίσουν την επομένη των εκλογών.

Οι συγκυρίες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί μετά τη βαθιά και παρατεταμένη κρίση έχουν διαμορφώσει μια νέα πολιτική και κοινωνική κουλτούρα. Οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν ουδόλως ενδιαφέρονται για τις διαφορετικές εκτιμήσεις ή ζητήματα τακτικής που απασχολούσαν μέχρι πρότινος τις συνιστώσες και τα κόμματα που αποτελούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Κανείς από τους πολίτες που συντάχθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί μας δεν ασχολήθηκε με τέτοια ζητήματα. Μπροστά τους έβλεπαν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο μέσα από κοινούς αγώνες θα έδινε διέξοδο στα αδιέξοδα της κοινωνίας. Δεν έχουμε το χρόνο και την πολυτέλεια να αναλωθούμε στις διαφορετικότητες. Αυτό που προέχει είναι μια συνεπής, αριστερή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή. Επιβάλλεται η συσπείρωση όλων των προοδευτικών ανθρώπων που δεν έμειναν απαθείς στις εξελίξεις και όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους εκβιασμούς, σε ένα ενιαίο σχήμα που θα παλεύει για τα μεγάλα δίκαια του λαού μας. Να είμαστε προετοιμασμένοι, δυνατοί κι ενωμένοι, παλαιά και νέα μέλη, να σταθούμε αλληλέγγυοι στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας πέρα από τις κομματικές τους προτιμήσεις. Μόνο έτσι θα πείσουμε πως είμαστε ικανοί να διεκδικήσουμε λύσεις για το σήμερα, ικανοί να κυβερνήσουμε αύριο".

Η βουλευτής του Νομού Ηλείας επεσήμανε από το βήμα τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Νομό μας, τα οποία πλησίασαν τα πανελλαδικά (26,21%) και ανέδειξαν την αριστερά πρώτη δύναμη στο Δήμο Ήλιδας με ποσοστό 27,35%.

"Ήταν η απάντηση στο μονοκομματικό κράτος που είχε εδραιώσει εδώ και χρόνια με εκβιασμούς και πελατειακές σχέσεις ένα κόμμα που ο επικεφαλής του παραδέχθηκε ότι σάπισε. Αφήνουμε πίσω μας αυτά που μας πλήγωσαν. Κοιτάμε μπροστά με ελπίδα".

Μια ακόμα παρέμβαση-πρόταση της Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ήταν και η αναγκαιότητα να αποκτήσει ο καινούριος φορέας δικά του νέα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με δεδομένο ότι η τηλεόραση είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες αλλά και στα απομακρυσμένα χωριά.

"Η επίθεση και η συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός μας από όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια έπαιξε αρνητικό ρόλο και συνεχίζεται και μετά τις εκλογές. Έτσι είναι επιβεβλημένη η προβολή της δράσης μας μέσα από έναν τηλεοπτικό σταθμό. Για τους ίδιους λόγους, ο νέος φορέας θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας άλλης εφημερίδας για την προβολή της εναλλακτικής αριστερής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ".

Κλείνοντας έγιναν ομόφωνα αποδεκτές οι προτάσεις:
Εγγραφή νέων μελών στον ενιαίο φορέα
Πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης μέχρι τον Οκτώβρη
Σύγκλιση Συνεδρίου την άνοιξη
Συνελεύσεις και εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο
Να προταθεί στη Νεολαία να γίνει ένα κοινό Φεστιβάλ

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ