Παρέμβαση της Ρόδης Κράτσα για τις πλημμύρες στην Ηλεία

Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ηλεία που στοίχισαν τη ζωή σε μία ηλικιωμένη γυναίκα και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε

νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτική παραγωγή και κοινωνικές υποδομές  έκανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ρόδη Κράτσα, κατόπιν επικοινωνίας με την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Βουλευτή Επικρατείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία ηγείται της προσπάθειας εξεύρεσης διεθνούς και ευρωπαϊκής βοήθειας για το Νομό.
 
Η κα. Κράτσα με  γραπτή ερώτησή της, επικαλείται σχετική απόφαση του  Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία ο Μηχανισμός παρέχει κατόπιν αιτήματος, υποστήριξη σε μείζονες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ζητά  να πληροφορηθεί, εάν η ελληνική κυβέρνηση ίτέχει υποβάλλει αίτημα υποστήριξης για την πολύπαθη Ηλεία, η οποία μετά τις πυρκαγιές του 2007, δέχτηκε νέο χτύπημα  από τις πρόσφατες πλημμύρες.
 
Η  κα. Κράτσα  ερωτά την Επιτροπή ποιες δυνατότητες υπάρχουν αναπροσαρμογής των κοινοτικών πόρων από τα Διαθρωτικά Ταμεία στην αντιμετώπιση των επειγόντων εκτάκτων αναγκών του νομού Ηλείας με δεδομένα  τις  ασφυχτικές  δημοσιονομικές  πιέσεις  στην Ελλάδα  και τη διογκωμένη οικονομική και κοινωνική ύφεση.
 
Παράλληλα με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ρόδη Κράτσα ζήτησε να περιληφθεί ειδικό πρόγραμμα για το νομό Ηλείας στο σχέδιο δράσης που θα προετοιμάσει η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απασχόληση των νέων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο πρόσφατης απόφασης  για την απορρόφηση από χώρες με ιδιαίτερα προβλήματα όπως η Ελλάδα των 82 δις ευρώ που είναι αδιάθετα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για την Ηλεία η άμεση ενεργοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ για την αποκατάσταση του νομού από τις φυσικές καταστροφές, αλλά και για να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν «δίχτυ ασφαλείας» για τους κατοίκους της. Είναι άμεση ανάγκη, τόσο η Ε.Ε όσο και η Ελλάδα να δώσουν μεγάλη έμφαση στην απασχόληση, ειδικά μάλιστα, των νέων. Οι πολίτες της Ηλείας δεν επιτρέπεται να μείνουν αβοήθητοι. Βιώνουν και τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης που πλήττει όλη την Ελλάδα, αλλά και τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις περιβαλλοντικές καταστροφές.

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ