Πολυσυλλεκτικό και ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

Συνέντευξη Τύπου στην οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ θα είναι κατά 50% ανανεωμένο το νέο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο γραμματέας

της Ν.Ε. Ηλείας Γιάννης Αργυρόπουλος. Έκανε λόγο για εκπλήξεις στα ονόματα που θα το καταρτίσουν και σαφή στόχο την πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία.
Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για την επιλογή και ανάδειξη των νέων βουλευτών με την  υποβολή υποψηφιοτήτων, που ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο.

«Στόχος μας είναι η κατάρτιση ενός ενωτικού και ισχυρού ψηφοδελτίου που θα εμπνεύσει και πάλι μεγάλα κοινωνικά στρώματα και θα διασφαλίσει την πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία» είπε ο Γιάννης Αργυρόπουλος όπου αναφερόμενος στις επιδιώξεις του κόμματος ευρύτερα θα είναι μια προεκλογική εκστρατεία ήθους, ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας και απόψεις των πολιτικών του αντιπάλων.
Αναφέρθηκε στη μείωση των εκλογικών εξόδων το ελάχιστο σε ότι αφορά την δημιουργία εκλογικών κέντρων και του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική εκστρατεία.

«Επιδίωξή μας είναι να υπάρξει μια ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία βασισμένη στο πολιτικό μας λόγο που θα σέβεται την ησυχία αλλά κυρίως την αγωνία των ελλήνων πολιτών για το αύριο, για το μέλλον της χώρας και των ιδίων. Η προεκλογική εκστρατεία θα βασίζεται στο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα των εκλογών με ειλικρίνεια αλλά και υπεύθυνες προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ, ήταν παρών πάντα στα δύσκολα. Αυτό θα πράξει και τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

Απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις πως δεν θα είναι υποψήφιος αφού προτεραιότητα για τον ίδιο έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο τομέας τον οποίο υπηρετεί στο δήμο Πύργου, ενώ μιλώντας για την ανανέωση του ψηφοδελτίου έκανε λόγο για εντελώς νέα ονόματα μεταξύ άλλων, για πρόσωπα που δεν έχουν αναφερθεί ακόμα στον Τύπο, για ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Η εγκύκλιος

Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:

Άρθρο 1.    Κατάθεση υποψηφιοτήτων

1.    Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου ([email protected]) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής  Επιτροπής.
(Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ είναι αναρτημένα τα σχετικά έντυπα 54 και 55 της ΕΚΑΠ.)

2. Με τον ίδιο τρόπο (μέσω Διαδικτύου: [email protected]) τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.

3. Οι  προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, πρέπει να γίνουν γνωστές σ' όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Πρέπει γι' αυτό, εκτός της κεντρικής προβολής της διαδικασίας, να δημοσιοποιηθούν άμεσα με όλους τους πρόσφορους τρόπους στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και στις ιστοσελίδες των Οργανώσεων του Κινήματος.

Άρθρο 2.    Προτάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών

1.    Οι Νομαρχιακές Επιτροπές συνέρχονται, την Κυριακή  1 Απριλίου, σε ειδική συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό. Στη συζήτηση λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της ΝΕ, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο (γνωστοποιημένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις).

2.    Η ΝΕ αποστέλλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων  έως την Κυριακή  1 Απριλίου,  στις 24:00, την πρότασή της στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και επιχειρηματολογία, χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά. Στη διαδικασία δεν περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το καταστατικό, οι βουλευτές.

Άρθρο 3.    Κριτήρια Ανάδειξης

Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 16 του Καταστατικού και το άρθρο 5 παρ. 3 και 6 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας,  στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος, αξιολογούνται  τα παρακάτω κριτήρια:
-    το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, η κοινωνική αποδοχή και καταξίωση
-    η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική
-    η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.
-    η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών
-    η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους, καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης
-    η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν

Άρθρο 4.    Επιτροπή Διαφάνειας

1.Όσοι υποβάλλουν υποψηφιότητα στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων,  ενημερώνουν  σχετικά για  τυχόν θέματα δεοντολογίας  την Επιτροπή Διαφάνειας, την οποία συγκροτούν ο  Γραμματέας του Ε.Σ., ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης και ο Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου.
(Το σχετικό έντυπο 56 της ΕΚΑΠ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ)

2. Στην παραπάνω ενημέρωση, της οποίας διασφαλίζεται ο απόρρητος χαρακτήρας, περιλαμβάνονται τυχόν εκκρεμότητες ενώπιον της δικαιοσύνης, της διοίκησης και ανεξάρτητων αρχών ή επαγγελματικών πειθαρχικών οργάνων.

3. Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση "πόθεν έσχες"  κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, χρησιμοποιώντας τα σχετικά έντυπα (57 και 240Α – 240Ζ) που είναι αναρτημένα στον ιστοχώρο της ΕΚΑΠ.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ