Πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Ηλείας

Με πρωτοβουλία της κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου τη Δευτέρα 28 Μαΐου και ώρα 17:00 στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας θα διατεθούν δωρεάν σε πλημμυροπαθείς
του Νομού Ηλείας είδη πρώτης ανάγκης, είδη ρουχισμού, τρόφιμα, και συσκευές που συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία με την εταιρία Amway Hellas και εθελοντές στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας τίθεται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επιστήμης Δικαίου και Τεχνολογίας, το οποίο αναλαμβάνει συνεχείς δράσεις για την υποστήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Η ανθρωπιστική βοήθεια προς τις 200 οικογένειες, που δήλωσαν επίσημα στις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι επλήγησαν από τις πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου θα παραδοθούν σε ειδική τελετή στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας (28ηςΟκτωβρίου 54, Πύργος), η οποία θα αναλάβει μέσα από το δίκτυο αλληλεγγύης και τη διανομή της.

Η κα Αυγερινοπούλου, η οποία έχει βραβευθεί με το «Πράσινο Αστέρι» των Ηνωμένων Εθνών και έχει λάβει το «Βραβείο του Παγκόσμιου Πολίτη» για ανθρωπιστικές δράσεις από την πρώτη ημέρα της καταστροφής κινητοποιήθηκε για τις δεκάδες οικογένειες Ηλείων, που είδαν το νοικοκυριό τους να καταστρέφεται.

Στις άμεσες ενέργειές της ήταν η προσπάθεια συγκέντρωσης αρωγής προς τους πληγέντες. Η κα. Αυγερινοπούλου βρίσκεται κοντά στους πλημμυροπαθείς και στο ζήτημα των κρατικών αποζημιώσεων, αλλά και στο μεγάλο αίτημα των Ηλείων για την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Γ.Ν Νοσοκομείου Πύργου.

«Στην Ηλεία έχουμε πληγεί από συνεχόμενες φυσικές καταστροφές. Είναι αναγκαίο να ληφθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε και να αναβαθμίσουμε υποδομές, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια συμβάντα», τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου σημειώνοντας ότι «η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών καταστροφών και των επιπτώσεών τους».

Η κα Αυγερινοπούλου με την ιδιότητα της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου Επιστήμης και Τεχνολογίας επιθυμεί να συγχαρεί ιδιαίτερα για την κοινωνική ευαισθησία και το πνεύμα ανθρώπινης αλληλεγγύης που επέδειξε ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος γενικός διευθυντής της Amway Hellas, αλλά και οι επιχειρηματίες που συνεργάζονται με την εταιρία, και ειδικά, την κα. Αμπατζή, χωρίς την άοκνη και πολύτιμη βοήθεια της οποίας, δεν θα είχε ολοκληρωθεί η προσπάθεια στήριξης των συμπολιτών μας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών