Σκληρή απάντηση Κώστα Τζαβάρα στο Νίκο Παππά στη Βουλή για τα περί συσχέτισης της ΝΔ με τη δικτατορία Πινοσέτ

«Πραγματικά, είναι ίσως από τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία των εμφανίσεων των Ελλήνων Πρωθυπουργών σε διεθνείς οργανισμούς να εμφανίζεται Πρωθυπουργός της χώρας και να μεταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις κομματικές αντιπαλότητες, που σοβούν στο εσωτερικό!» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας και άλλες διατάξεις», σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η πιο αλγεινή εικόνα σήμερα εμφανίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο» σημείωσε «όχι τόσο από το γεγονός ότι δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών Ευρωβουλευτών η ομιλία του Πρωθυπουργού, αλλά κυρίως γιατί βρήκε την ευκαιρία, προκειμένου να υποχωρήσει άτακτα σε αυτά που άκουγε από αυτούς που του προσαγόρευαν και του απέδιδαν ως Πρωθυπουργό μια συγκεκριμένη διαδρομή στα τέσσερα χρόνια, να προσπαθήσει να στραφεί εναντίον του κ. Μητσοτάκη. Αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική, αυτό δεν είναι εθνική πολιτική, αυτό δεν είναι μια πολιτική που συνεχίζει μια προσπάθεια της Κυβέρνησης Σαμαρά για να φτάσουμε σε ένα ξέφωτο, που είχε πράγματι να παρουσιάσει μια οικονομική σταθεροποίηση και ανάπτυξη και θα είχε πράγματι οδηγήσει τη χώρα σε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν.Παππά και με αφορμή τα σχόλια συσχέτισης της Ν.Δ. με τη δικτατορία Πινοσέτ, ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι «Όπου σας δίνεται βήμα το μόνο που κάνετε είναι να συγχέετε με επικίνδυνο τρόπο την χρήση πληροφοριών. Αυτό κάνατε και με τις δηλώσεις του κ. Καραγκούνη που τις παρερμηνεύσατε και συσχετίζετε το κόμμα που αποκατέστησε την Δημοκρατία με δικτατορίες. Εμείς δεν ταυτίζουμε το κόμμα σας, που πράγματι είναι εκλεγμένο δημοκρατικό κόμμα, με δικτατορίες».

«Σας εγκαλώ ως εκπροσώπους της ιδεολογίας του κρατισμού», είπε και συνέχισε: «Εμείς είμαστε η φιλελεύθερη παράταξη και εσείς οι κρατιστές. Σας εγκαλώ γιατί εσείς το κράτος – το αστικό όπως λέτε – ποτέ δεν  το αντιμετωπίσατε ως τίποτα άλλο, εκτός από έναν μηχανισμό αναδιανομής εισοδημάτων. Εισοδήματα που αποκτούσαν εκείνοι που δημιουργικά παρήγαγαν σε αυτόν τον τόπο, για να τα δίνετε εσείς ως επιδόματα εκεί που θέλετε. Γι’ αυτό σας εγκαλούμε, κύριε Υπουργέ!. Εμείς είμαστε το κόμμα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, είμαστε το κόμμα του φιλελευθερισμού που καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή δικτατορίας είτε είναι του Πινοσέτ είτε οποιοδήποτε άλλου «πατερούλη»! Εσείς είστε η κυβέρνηση που έχετε κομμουνιστή πρωθυπουργό – όπως ο ίδιος δήλωσε – που όμως βρίσκεται στην χειρότερη οδύνη του να υλοποιεί μέτρα αντίθετα στην ιδεολογία του. Καταρρέετε!», κατέληξε.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ