Στη Βουλή τα προβλήματα του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Στη Βουλή έφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, συνεπεία των αρνητικών επιπτώσεων των πυρκαγιών 2007,

ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης διαβίβασε την επιστολή του Δημάρχου κ. Διονυσίου Μπαλιούκου με την οποία ζητείται να εκπληρώσει η Κυβέρνηση τις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις της προς το Δήμο και συγκεκριμένα: Nα εξοφληθούν οι εκκρεμείς λογαριασμοί από το πρώην Ε.Τ.Α.Ε.Α και το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στο αναμενόμενο Σχέδιο Ανασυγκρότησης Κεφαλαίου Αποκατάστασης υποδομές που ανήκουν στον πυρήνα της πυρόπληκτη ζώνη και είναι σε εκκρεμότητα, να χρηματοδοτηθούν περιοχές οι οποίες ενώ είχαν ζημιές δεν είχαν λάβει χρηματοδότηση από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη και τέλος, να ενταχθούν κατά  προτεραιότητα στα μεγάλα έργα του Νομού, εκείνα που χωροθετούνται στη  πυρόπληκτη ζώνη.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη μέτρων για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Παράλληλα αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι Δήμοι είναι μεγάλα, αφού τέσσερα χρόνια μετά τις πυρκαγιές η Ηλεία έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί από την πολιτεία, με τα ταμειακά διαθέσιμα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη να έχουν χαθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, χωρίς κανείς αυτή τη στιγμή να γνωρίζει που βρίσκονται και εάν και πότε θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.