Συνάντηση Μ. Μπαλαούρα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο άνθρωπος να αγκαλιάζεται χωρίς διακρίσεις και ομοφοβικές αγκυλώσεις
 
Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Μπαλαούρας στην έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια.

Ο Πατριάρχης, αφού ξενάγησε τον βουλευτή στο εντυπωσιακό κτίριο του Πατριαρχείου (πρώην Τοσίτσειο), τον δέχτηκε στο προσωπικό του, απέριττο γραφείο. Ο Μ. Μπαλαούρας εντυπωσιάστηκε από τη δραστηριότητα του Πατριάρχη, ο οποίος εκτός από το ποιμαντορικό έργο του, φημίζεται ότι επιμελείται και αναδεικνύει τα έργα τέχνης της Πατριαρχικής Περιφέρειάς του.

Ο Παναγιώτατος, απαντώντας στις ερωτήσεις του βουλευτή, αναφέρθηκεστο μεγάλο και σε εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκεςέργο του Πατριαρχείου σε όλα τα  κράτη της Αφρικής και τις προσπάθειές του να βοηθήσειστο συλλογικό φιλανθρωπικό έργο που γίνεται εκεί, αλλά και να ανακουφίσει τον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε απόγνωση λόγω πείνας, αρρώστιας ή διώξεων, περιγράφοντας συγκλονιστικές σκηνές, όπως παιδάκια φορείς του AIDS, που βρέθηκαν ημιθανή  σε χαντάκια.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν ξεπεραστεί πολλά προβλήματα με ηγεσίες κρατών της Αφρικής και με εκπροσώπους άλλων θρησκειών και ήδη έχουν οικοδομηθεί εξαιρετικές σχέσεις.

Σε παρατήρηση του Μ.Μπαλαούρα ότιπολλοί που βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις, κάνουν ακραίες τοποθετήσεις, διαχωρίζοντας τους ανθρώπους βάσει των πιστεύω ή των προτιμήσεών τους, ο Πατριάρχης απάντησε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν την πραγματική ζωή. «Ο άνθρωπος πρέπει να αγκαλιάζεται χωρίς καμία διάκριση πολιτική, οικονομική, θρησκευτική, φυλετική και χωρίς ομοφοβικές αγκυλώσεις», δήλωσε αποφασιστικά.

Τέλος, ο Μακαριότατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνομιλεί συχνά μαζί του και παρέχει στήριξη στο έργο του Πατριαρχείου, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούνστη χώραμας.Ο βουλευτής,  από τη δική του πλευρά, πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει κι αυτός να συμβάλει στην ενημέρωση και την ενίσχυση της πολυποίκιλης και σημαντικής δράσης του Παναγιώτατου και του Πατριαρχείου.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline