Συνάντηση Μ. Μπαλαούρα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο άνθρωπος να αγκαλιάζεται χωρίς διακρίσεις και ομοφοβικές αγκυλώσεις
 
Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Μπαλαούρας στην έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια.

Ο Πατριάρχης, αφού ξενάγησε τον βουλευτή στο εντυπωσιακό κτίριο του Πατριαρχείου (πρώην Τοσίτσειο), τον δέχτηκε στο προσωπικό του, απέριττο γραφείο. Ο Μ. Μπαλαούρας εντυπωσιάστηκε από τη δραστηριότητα του Πατριάρχη, ο οποίος εκτός από το ποιμαντορικό έργο του, φημίζεται ότι επιμελείται και αναδεικνύει τα έργα τέχνης της Πατριαρχικής Περιφέρειάς του.

Ο Παναγιώτατος, απαντώντας στις ερωτήσεις του βουλευτή, αναφέρθηκεστο μεγάλο και σε εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκεςέργο του Πατριαρχείου σε όλα τα  κράτη της Αφρικής και τις προσπάθειές του να βοηθήσειστο συλλογικό φιλανθρωπικό έργο που γίνεται εκεί, αλλά και να ανακουφίσει τον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε απόγνωση λόγω πείνας, αρρώστιας ή διώξεων, περιγράφοντας συγκλονιστικές σκηνές, όπως παιδάκια φορείς του AIDS, που βρέθηκαν ημιθανή  σε χαντάκια.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν ξεπεραστεί πολλά προβλήματα με ηγεσίες κρατών της Αφρικής και με εκπροσώπους άλλων θρησκειών και ήδη έχουν οικοδομηθεί εξαιρετικές σχέσεις.

Σε παρατήρηση του Μ.Μπαλαούρα ότιπολλοί που βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις, κάνουν ακραίες τοποθετήσεις, διαχωρίζοντας τους ανθρώπους βάσει των πιστεύω ή των προτιμήσεών τους, ο Πατριάρχης απάντησε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν την πραγματική ζωή. «Ο άνθρωπος πρέπει να αγκαλιάζεται χωρίς καμία διάκριση πολιτική, οικονομική, θρησκευτική, φυλετική και χωρίς ομοφοβικές αγκυλώσεις», δήλωσε αποφασιστικά.

Τέλος, ο Μακαριότατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνομιλεί συχνά μαζί του και παρέχει στήριξη στο έργο του Πατριαρχείου, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούνστη χώραμας.Ο βουλευτής,  από τη δική του πλευρά, πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει κι αυτός να συμβάλει στην ενημέρωση και την ενίσχυση της πολυποίκιλης και σημαντικής δράσης του Παναγιώτατου και του Πατριαρχείου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ