Συνεργασία Αντωνακόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας κ. Νικολούτσο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε Ηλείας κ. Νικολούτσο και τον αντιπρόεδρο κ. Παναγιωτακόπουλο είχε χτες το πρωί ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και υπηρεσίακοι παράγοντες του Επιμελητηρίου. Ο Βουλευτής με την επίσκεψή του στα γραφεία του Επιμελητηρίου σηματοδότησε την συνέχιση του κλίματος συνεργασίας με τον κορυφαίο θεσμό των επιχειρηματιών στην Ηλεία.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκτίμηση της  αγωνιστικής πορείας σχετικά με την υπόθεση του τελωνείου στο Κατάκολο. Ο Βουλευτής παρέδωσε φάκελο στον κ. Νικολούτσο, ο οποίος περιείχε έγγραφα ερωτήσεων σε Υπουργούς και αντίστοιχες απαντήσεις που αφορούν συμπληρωματικά έργα και υποδομές στο Κατάκολο.

Συγκεκριμένα:
1.    Ερώτηση και απάντηση για Περιφερειακό Ιατρείο στο Κατάκολο. Το Υπουργείο Υγείας έχει απαντήσει θετικά αρκεί οι περιφερειακές δομές του Ε.Σ.Υ. να προτείνουν την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου.

2.    Ίδρυση σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας. Ομοίως το Υπουργείο δεν απορρίπτει την πρόταση.

3.    Ίδρυση Σχολής στελεχών για κρουαζιερόπλοια Εμπορικού Ναυτικού. Το Υπουργείο έχει απαντήσει πως εξετάζει σοβαρά την πρόταση.

4.    Επανειλημμένες ερωτήσεις για χρηματοδότηση θαλασσίων έργων στο λιμάνι.
Επίσης αντικείμενο της συνάντησης ήταν και η Ίδρυση και λειτουργία Περιφερειακής Αγοράς στην Ηλεία.

Ο Βουλευτής ανέφερε πως υπάρχει νέο θεσμικό πλαίσιο, στο οποίο με παρέμβασή του κατά την πρόσφατη ψήφισή του στη Βουλή κατοχυρώνεται η συμμετοχή των επιχειρηματιών και των αγροτικών οργανώσεων στο 50% του εταιρικού.

Υπενθύμισε ότι υπάρχει σχετική μελέτη του Ε.Β.Ε. η οποία έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Επίσης  έγινε αναφορά και στην ιδέα του Ολυμπιακού-θεματικού πάρκου στην Ηλεία. Ήδη ο Βουλευτής με πρωτοβουλία του και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. κ. Σπίρτζη έχει διαμορφώσει εθελοντική ομάδα επιστημόνων εκπόνησης ενός αρχικού master plan μέσω του οποίου θα προσκληθεί η ελεύθερη αγορά να δείξει το ενδιαφέρον της. Βέβαια θα υπάρχει συμμετοχή και τοπικού δημόσιου φορέα.

Ο κ. Νικολούτσος δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει και θα συμμετάσχει στην υλοποίηση τέτοιων προτάσεων.

Τέλος ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε. τόνισαν στον κ. Αντωνακόπουλο την ανάγκη τακτοποίησης των πυρόπληκτων δανείων.
  

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ