ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη προτεραιότητα η υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων. Την πρόταση υπογράφουν όλοι οι βουλευτές, ανάμεσά τους και η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου - 
Σαλτάρη. Πρόταση νόμου κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του επιδόματος ανεργίας, της μετενέργειας, την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων καθώς και την επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Η πρόταση υπογράφεται και από τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προβλέπει την κατάργηση της υπ’ αριθ. 6/28-2-2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου. Με αυτή την πρόταση νόμου:

• Επανέρχονται ο κατώτερος εγγυημένος μισθός ανεξαρτήτως ηλικίας στα 751 ευρώ, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και τα επιδόματα ανεργίας, ασθένειας, μητρότητας κλπ.

• Επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις του νόμου 1876/90 (περί συλλογικών διαπραγματεύσεων) που αφορούν την ισχύ, τη διάρκεια και το περιεχόμενο της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων, καθώς επίσης και ζητήματα λειτουργίας και αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Με την πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προωθεί μια πρώτη, κατεπείγουσας σπουδαιότητας, νομοθετική παρέμβαση για ανατροπή των αντεργατικών αλλαγών, που συντελέστηκαν στο συλλογικό εργατικό δίκαιο στη χώρα μας. Θα επανέλθουμε με νέα πρόταση νόμου στην επανόρθωση και των υπολοίπων απορρυθμίσεων που υπέστησαν οι συλλογικές ελευθερίες και τα απορρέοντα από αυτές εργατικά δικαιώματα.

Επίσης με αυτή την πρόταση νόμου προωθούμε την επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, γιατί θεωρούμε τις ανάγκες της εργατικής τάξης για στέγαση, επιδότηση στεγαστικών δανείων και ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και διακοπών, πολιτισμού και ψυχαγωγίας πρωταρχικές και κατεπείγουσες στις σημερινές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής, που επέφεραν οι κατεδαφιστικές πολιτικές των μνημονίων.

Καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν εάν θα στηρίξουν ή όχι αυτή την πρόταση νόμου που αποκαθιστά βασικά και στοιχειώδη μισθολογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων αποδεικνύοντας στον ελληνικό λαό αν σέβονται ή όχι τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και κυρίως οι τρεις κυβερνητικοί συνέταιροι την προγραμματική συμφωνία τους.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ