Τα κονδύλια ήρθαν, τα λεφτά που πήγαν

Ποσά ύψους 10,5 εκατ. ευρώ έχει λάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις αρχές του 2011, για να αποκαταστήσει μεταξύ άλλων και τις εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο των πυρόπληκτων χωριών της Ζαχάρως.

Σε σχετική Ερώτησης της βουλευτή Επικρατείας Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, απάντησε το υπουργείο Εσωτερικών. Διαβάστε τι αναφέρει για το θέμα η βουλευτής στην ανακοίνωσή της.

«Κονδύλια ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει λάβει από τις αρχές του 2011 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για επενδυτικούς σκοπούς, στους οποίους περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ζαχάρως, το οποίο καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του 2007 απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών σε Ερώτηση, που υπέβαλε η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για τα σοβαρά προβλήματα των δρόμων στην Αρτέμιδα, τη Μάκιστο, το Παλαιοχώρι και το Χρυσοχώρι.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει λάβει από τους ΚΑΠ για τους μήνες από Ιανουάριο μέχρι και Ιούλιο του έτους 2011 το ποσό των 10.578.232 Ευρώ για επενδυτικούς σκοπούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου».

Η κα Αυγερινοπούλου σε Ερώτηση που υπέβαλε εκ νέου, στις αρχές Ιουλίου επεσήμανε ότι τον περασμένο χειμώνα το οδικό δίκτυο μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων Αρτέμιδας, Μακίστου, Σμέρνας, Χρυσοχωρίου και της Ζαχάρως του Νομού Ηλείας ήταν αδιάβατο, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές έχουν οδηγήσει το τοπικό δίκτυο σε κατάρρευση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να φροντίσει άμεσα για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα πυρόπληκτα χωριά, αφού όπως διαβεβαιώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, λεφτά υπάρχουν και έχουν διατεθεί. Οι πρόχειρες εργασίες επιδιόρθωσης των δρόμων στις πληγείσες περιοχές κινδυνεύουν με τις φθινοπωρινές βροχές να οδηγήσουν σε νέα υποχώρηση του οδοστρώματος, στερώντας από τους εναπομείναντες κατοίκους των ορεινών χωριών μας την απρόσκοπτη και σύντομη πρόσβαση σε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κα Αυγερινοπούλου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ