Τα μηνύματα των πολιτικών φορέων για την Πρωτοχρονιά

Τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματά και τις ευχές τους, απέστειλαν οι πολιτικοί φορείς της Ηλείας.

Το μήνυμα του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου
«Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες, σας εύχομαι από καρδιάς
Χρόνια Πολλά, με υγεία, δύναμη  και όπλο την αισιοδοξία, να ξεπεράσουμε και τούτη τη δύσκολη χρονιά».

Το μήνυμα του βουλευτή Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλου
«Εύχομαι το 2012 να είναι η χρονιά που θα λήξει οριστικά προς θετική κατεύθυνση η πρωτόγνωρη μεταπολιτευτική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.
Με σοβαρότητα και συνέπεια στις πραγματικές Ελληνικές αξίες θα κερδίσουμε και αυτόν  το δύσκολο αγώνα. Προτάσσοντας το πατριωτικό και συλλογικό απέναντι στο ατομικό και εφήμερο ως  Έλληνες θα αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι τιμούμε την ιστορία μας και τις αξίες μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Το μήνυμα του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη
«Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν αναμφισβήτητα η δυσκολότερη της πρόσφατης ιστορίας μας. Δεδομένα και κεκτημένα ετών ανατράπηκαν, με το βάρος της οικονομικής κρίσης να πέφτει δυσανάλογα στους ώμους των πολιτών και κυρίως των μισθωτών και των συνταξιούχων, που υπέστησαν και τις μεγαλύτερες θυσίες.

Παράλληλα, το οικονομικό αδιέξοδο αποτέλεσε και την αφορμή να αναδειχθούν οι αδυναμίες του πολιτικού και του κοινωνικού μας συστήματος, οι οποίες καλυμμένες πίσω από την ψεύτικη ευμάρεια δεν ήταν ως τώρα διακριτές.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε ένα κρίσιμο σημείο, καθοριστικό για την επιβίωση της χώρας.
 Υπό το πρίσμα αυτό, πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την αναμόρφωση του τόπου μας με επιμονή, υπομονή και ενότητα. Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεράσουμε την κρίση, διατηρώντας όμως το κοινωνικό κράτος ως τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ας ελπίσουμε πως το 2012 θα σηματοδοτήσει την αρχή της μετάβαση σε ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι σε όλους Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και προκοπή».

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου
 «Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα  συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με  προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Καλωσορίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2012

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα

«Αποχαιρετάμε το 2011 μια χρονιά που σημαδεύτηκε από απίστευτες δυσκολίες για ολόκληρο τον ελληνικό λαό και με σοβαρούς κινδύνους για την πατρίδα μας.
Υποδεχόμαστε το 2012 που, παρά τις μειωμένες προσδοκίες, οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα.

Αυτήν τη στιγμή είναι παραπάνω από αναγκαία μια συνολική στροφή στην πολιτική ζωή της χώρας που θα στηριχτεί σε αρχές και αξίες, θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει ξανά προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.

Είναι παραπάνω και από αναγκαίο να σταθούμε όρθιοι, να μην επιτρέψουμε στην απογοήτευση να πλημμυρήσει τις καρδιές μας και να δώσουμε τους σκληρούς αγώνες που μας περιμένουν για την ανασύνταξη της πατρίδας και του λαού.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι εγώ προσωπικά παραμένουμε στρατευμένοι δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, όπου κι αν βρίσκονται, προσωπική και οικογενειακή υγεία, ψυχικό σθένος και πίστη στις συλλογικές μας δυνατότητες. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά».

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα

«Εύχομαι το 2012 να είναι μια χρονιά δημιουργική, ειρηνική, με υγεία και προσωπική ευτυχία για όλους και να αναζητήσουμε και πάλι την χαμένη εδώ και καιρό, Ελπίδα.

Το 2012, θα είναι μια χρονιά ακόμη πιο δύσκολη, οικονομικά και κοινωνικά από όλες τις προηγούμενες, μιας δύσκολης χρονιάς με μεγάλα προβλήματα και τεράστιες δυσκολίες  που  μας προβληματίζουν και μας  αγανακτούν γιατί μας καλούν να σηκώσουμε ένα βάρος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς, αλλά που πρέπει να το πληρώσουμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας.

Η ανεργία, ειδικά στους νέους και τις γυναίκες αυξάνεται, οι απολύσεις αποτελούν πια καθημερινότητα, η εκτεταμένη φτώχια, η οικονομική ανέχεια και η εξαθλίωση αποτελούν τα συνηθέστερα φαινόμενα της εποχής που διανύουμε.

Μαζί με τα όνειρα για ένα καλύτερο 2012, αποτελούν τα κυριότερα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές λιτότητας και το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους.
Να αποκαταστήσουμε αδικίες και να δώσουμε στα παιδιά μας την προοπτική που δικαιούνται.
Να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια των επιχειρήσεων και των εργαζομένων καθώς επίσης και την αποκατάσταση χιλιάδων ανέργων.

Να ανακτήσουμε το έδαφος που χάσαμε, να βρούμε τη θέση που μας αναλογεί μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση στα πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα της χώρας μέσα από έντονη δράση προάσπισης της Δημοκρατίας, της Αξιοπρέπειας της χώρας, του Συνταγματικού δικαιώματος στην εργασία και της κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Παρά την άσχημη κατάσταση της Οικονομίας, παρά τις αρνητικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις για την Ελλάδα μας, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το Μέλλον μας κανείς δεν μπορεί να το «υποθηκεύσει». Από εμάς χρειάζεται να έχουμε πάντα το Φως της Αγάπης στην Καρδιά μας και τη διάθεση να δουλέψουμε μαζί με τους Συνανθρώπους μας, γεμάτοι κατανόηση και αλληλεγγύη για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα.

Ας καταστήσουμε με τις παρεμβάσεις μας και την αγωνιστικότητα μας το 2012 ως έτος ανατροπής και νέας προοπτικής για μια νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της εργασίας.

Ας αναδειχτεί μέσα από την κρίση ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα, που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας.

Χρόνια πολλά με υγεία, αντοχές και ελπίδα και εύχομαι σε όλους υγεία, προσωπική - οικογενειακή ευημερία και ας φέρει η νέα χρονιά και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, καθώς και την προσμονή για καλύτερες μέρες.

Ευτυχισμένο, ειρηνικό και δημιουργικό το νέο έτος.

Το μήνυμα του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά
«Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής στην ιστορία του κόσμου. Για πρώτη φορά ισχυρά δίκτυα πλήττουν το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας. Να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που κρύβει και το 2012, με δύναμη, σύνεση, θάρρος και αισιοδοξία.

Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, ώστε ο δήμος μας και τα χωριά μας να μπορέσουν να αναδειχθούν σε ισχυρό τουριστικό κέντρο της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Είναι η ώρα της αλήθειας για όλους, για τον τόπο, για την κοινωνία, για την πολιτική. Να αξιολογήσουμε ψύχραιμα και σοβαρά την πορεία της χώρας και να δούμε που σφάλαμε και τι θα διορθώσουμε στο μέλλον.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων απαιτεί στάση ευθύνης από όλους. Είναι ώρα ενότητας, κοινής προσπάθειας, και υπευθυνότητας. Ο τόπος μας έχει ανάγκη όλους.
Σήμερα επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εκείνοι δηλαδή που στερούνται.

Όσοι από εμάς έχουμε την πολυτέλεια να χαρούμε τις γιορτινές αυτές μέρες, έχουμε και το καθήκον να κοιτάξουμε πλάι μας. Να δούμε αν στη διπλανή μας πόρτα ζει ένας άνθρωπος ανήμπορος, αν μια οικογένεια υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια, αν ένα παιδί δεν πήρε το δώρο του, αν ένας γέροντας δεν δέχτηκε ευχές από κανέναν.

Να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να αξιοποιήσουμε κάθε απόθεμα δύναμης και ελπίδας, να μην υποχωρήσουμε σε εμπόδια και να μην στερήσουμε από κανέναν συμπατριώτη μας το δικαίωμα στο όνειρο

Ιδιαίτερα για μας φέτος το 2012 ως Ολυμπιακή χρονιά των αγώνων του Λονδίνου ευχόμαστε οι Ιδέες του Ολυμπισμού, της άμιλλας, της ειρήνης και  της αλληλεγγύης των λαών, να εμπνεύσουν  πολιτικές ηγεσίες και πολίτες του κόσμου ώστε η παγκόσμια ειρήνη να γίνει μια νέα αρχή για την οικονομική ανάκαμψη και την πρόοδο. Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τις ευχές όλων μας,  προς τους δημότες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας».

Το μήνυμα του Θεόδωρου Βλαγκούλη

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες
Εύχομαι το 2012 να είναι πάνω από όλα χρονιά υγείας για όλους μας καθώς και χρονιά εκπλήρωσης των προσωπικών προσδοκιών. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όχι μόνο με ευχές αλλά και με δράσεις αφήνοντας πίσω μας την αδράνεια – την στασιμότητα να κάνουμε πράξη το Νέο Ξεκίνημα που έρχεται μέσα από την επιδιωκόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας που θα φέρει ανάπτυξη και έτσι με σιγουριά θα αντικρύσουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία το μέλλον του τόπου – των δικών μας αλλά και των παιδιών μας.
Με ενότητα, διάθεση δημιουργίας και προκοπής μπορούμε να πετύχουμε!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το μήνυμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηλείας

Αφήνουμε πίσω μας μια από τις δυσκολότερες χρονιές στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.
Ο ελληνικός λαός και ειδικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βρέθηκαν να πληρώνουν το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης, λόγω της αδιέξοδης πολιτικής των τελευταίων ετών, η οποία αποδείχτηκε όχι απλά ανεπαρκής αλλά και επικίνδυνη, καθώς έθεσε σε αμφισβήτηση κεκτημένα ετών για τη χώρα μας.

Ευτυχώς, έστω και καθυστερημένα υπήρξε αντίδραση και τα υπόλοιπα κόμματα αντελήφθησαν αυτό που η Δημοκρατική Συμμαχία έλεγε από την αρχή, πως η εθνική συνεννόηση είναι η μόνη λύση.

Είναι σίγουρο πως το 2012 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά. Όμως είναι μια χρονιά καθοριστική για την επιβίωση και το μέλλον της χώρας μας. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει με υπομονή, επιμονή, ενότητα  και χωρίς να παραβλέπουμε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης, να αγωνιστούμε ώστε να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια και να βγούμε νικητές από αυτή την κρίση. Και επι τέλους ο ελληνικός λαός να δει τις θυσίες του να πιάνουν τόπο.

Σε αυτή τη δύσκολη μάχη, η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεχίσει να αγωνίζεται με συνέπεια και ευθύνη, με μόνο γνώμονα τον συμφέρον του τόπου. Όπως έως τώρα έχουμε αποδείξει η διαχείριση της εξουσίας δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να να βγει η χώρα απο το αδιέξοδο και να δημιουργηθούν οι βάσεις για την αναγέννηση του ελληνικού κράτους, με την αντιμετώπιση παθογενειών ετών όπως η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.

Ας ελπίσουμε πως το νέο έτος θα σηματοδοτήσει αυτή τη μετάβαση. Καλή Χρονιά, με υγεία, αγάπη και προκοπή.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ