Τζαβάρας: Ερώτηση για την ακρίβεια και τα καρτέλ στην αγορά

Στην ακρίβεια που «καλπάζει» στην Ελλάδα  ακόμη και 30% σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν και έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών, αναφέρεται

με ερώτηση που κατέθεσε- από κοινού με άλλους βουλευτές του κόμματος- ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας .

Στην ερώτηση γίνεται λόγος για «καρτέλ στην αγορά τροφίμων και άλλων βασικών ειδών» και συγχρόνως επισημαίνεται πως «η παθητική στάση της προηγούμενης κυβέρνησης επέτρεψε τη λειτουργία ολιγοπωλίων που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών».

"Ο Ελληνας καταναλωτής δεν είναι μόνον εγκλωβισμένος σε μία συρρίκνωση της αγοραστικής του δύναμης λόγω των προγραμμάτων δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά παράλληλα υπομένει και τις επιπτώσεις της ακρίβειας σε μια αγορά στην οποία κάθε άλλο παρά λειτουργεί ο ανταγωνισμός και μάλιστα με τις ευλογίες της προηγούμενης κυβέρνησης", αναφέρουν οι βουλευτές.

Απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τους ερωτούν εάν έχουν σχεδιάσει μέτρα προκειμένου να πιεστούν προς τα κάτω οι τιμές των προϊόντων με μέτρα ενίσχυσης του ανταγωνισμού.

Επίσης, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερεύνησε υποθέσεις από το 2009 και μετά, εάν επιβλήθηκαν κυρώσεις σε εταιρείες που παραβίασαν τους κανόνες περί αθέμιτου ανταγωνισμού και εάν εισπράχθηκαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Στήριξη της αγοράς

Εξάλλου ο βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. , αναφερόμενος με δηλώσεις του στις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται  η αγορά του νομού λόγω της οικονομικής  ύφεσης , χαρακτηρίζει σαν επιτακτική την ανάγκη για τη στήριξη των καταστημάτων αλλά και των ντόπιων προϊόντων, από τους καταναλωτές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο κ. Τζαβάρας υπογραμμίζει πως η απουσία χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τη ενίσχυση της αγοράς σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις των επαγγελματιών, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα καταστήματα του νομού , τα οποία σαν μόνη ελπίδα για την οικονομική τόνωσή τους έχουν τη στήριξη εκ μέρους των Ηλείων καταναλωτών.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ