Τζαβάρας και Αντωνακόπουλος για την παράταση στα πυρόπληκτα δάνεια

Την χθεσινή δέσμευση Σαχινίδη σχολίασε ο Ηλείος Βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη για την αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων πυρόπληκτων

επιχειρήσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη απάντηση από κυβερνητικής πλευράς, που έτσι, αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων μας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Αυτό δήλωσε χθες, εξερχόμενος από το Υπ. Οικονομικών όπου έγινε και η σχετική σύσκεψη υπό τον Υπουργό κ. Σαχινίδη, ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι, μπροστά στην επιμονή των παραγόντων της Ηλείας αναγκάστηκε το Υπουργείο να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα και να δώσει μια πρώτη διέξοδο για πολλές επιχειρήσεις του τόπου που αγωνιούν και προβληματίζονται για την τύχη της δραστηριότητας τους στο άμεσο μέλλον.

Βέβαια ο Ηλείος Βουλευτής, επεσήμανε ότι η χθεσινή δέσμευση Σαχινίδη για αναστολή των δυο δόσεων 30/06/12 και 31/12/12 και την μεταφορά τους ως προτελευταία και τελευταία πληρωμή του δανείου στη συνέχεια, δεν είναι αυτό που είχε ζητηθεί, γι’ αυτό και δεν μπορεί να εκφραστεί ικανοποίηση. Το Επιμελητήριο εξάλλου έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση για μεγαλύτερο χρόνο αναστολής και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να στραφούμε δήλωσε.

Ο κ. Τζαβάρας, θα συμμετάσχει και στην σημερινή σύσκεψη που θα γίνει με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αναδειχθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να επισημανθεί η σπουδαιότητα του ώστε να δείξει πραγματικό και μεγαλύτερο ενδιαφέρον η πολιτεία.

Και κατέληξε στην δήλωση του λέγοντας :
«Θα είμαι προσωπικά δίπλα σε όλους όσους αγωνίζονται γι’ αυτό το θέμα, κοντά στο Επιμελητήριο που δίνει την «μάχη» του και στους επαγγελματίες του τόπου μας. Οφείλουμε πρώτοι απ’ όλα να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες του νομού μας, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο της κρίσης και να βοηθήσουμε για να σταθούν στα πόδια τους και να προχωρήσουν τις δραστηριότητες τους».

Αντωνακόπουλος: Θετική εξέλιξη για τα πυρόπληκτα δάνεια

‘’Η παράταση περιόδου χάριτος για έναν χρόνο των δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών, αποτελεί θετική εξέλιξη’’ εκτιμά ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει υπάρξει συστηματική προσπάθεια, όλων των φορέων του Νομού διαχρονικά. Βέβαια η απόφαση αυτή δεν καλύπτει όλα τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει τα επιμελητήρια και αυτό συνεπάγεται συνέχεια της προσπάθειας.

Ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του στο Κοινοβούλιο αναδεικνύει τα αιτήματα για την στήριξη της πυρόπληκτης περιοχής. Άμεση ήταν η αντίδραση του, μετά την ενημέρωση που είχε από το ΕΒΕ Ηλείας, υποβάλλοντας αναφορά στον κ. Σαχινίδη με τα αιτήματα του ΕΒΕ.

Κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 στη Βουλή, ο Βουλευτής σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, γιατί δεν προέβλεπε ειδικό κωδικό για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Νομού.

Επίσης τον Νοέμβριο του 2011, υπέβαλλε από κοινού ερώτηση με τον Βουλευτή Τάκη Δημητρουλόπουλο για την ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων Νομών.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ