Τζαβάρας: "Καταστροφή για την οικονομία από την κατάργηση του Τελωνείου Κυλλήνης"

Για τεράστια οικονομική ζημιά στην ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου αλλά και την Ηλεία γενικότερα, εφόσον υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για

κατάργηση του Τελωνείου Κυλλήνης  , έκανε  λόγο με παρέμβασή του στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ο βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ.Κώστας Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας στο πλαίσιο συνεννόησης που είχε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρ. Κορομηλά, ο οποίος αποκάλυψε το σχεδιασμό του υπουργείου,  υπογράμμισε  τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία του Τελωνείου Κυλλήνης το οποίο λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο και δεν επιβαρύνει οικονομικά τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναλυτικότερα ο βουλευτής Ηλείας τόνισε ότι φέτος από το Τελωνείο Κυλλήνης,  το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονική διασύνδεση με όλα τ’  αντίστοιχα στην Ελλάδα , έγιναν 1005 εξαγωγές κυρίως  αγροτικών προϊόντων, 96 εισαγωγές καθώς και 455 εφοδιασμοί με αφορολόγητα καύσιμα για τις γραμμές των φέρυ μπωτ προς Ζάκυνθο και Κυλλήνη, καθώς επίσης  και στα αλιευτικά σκάφη.

Τα παραπάνω εφόσον καταργηθεί το Τελωνείο θα πρέπει υποχρεωτικά να μεταβαίνουν στο αντίστοιχο του Κατακόλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν , ενώ αναγκαία θα είναι και η μετάβαση τελωνειακών υπαλλήλων στην Κυλλήνη…

Ακόμη  όπως επεσήμανε ο κ. Τζαβάρας το  ενδεχόμενο κλείσιμο των εγκαταστάσεων της Κυλλήνης θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή που επεκτείνεται  από την Αμαλιάδα μέχρι τη Βουπρασία  ,όπου προέρχεται το 90% της φυτικής παραγωγής στο νομό.

Συγχρόνως δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι που απασχολούνται σήμερα στο λιμάνι της Κυλλήνης ( εργάτες ξηράς και θαλάσσης, εκτελωνιστές, πλάστιγγα, πρακτορείο κλπ.) θα χάσουν την εργασία τους , σε μια εποχή που η ανεργία «καλπάζει» στο νομό Ηλείας.
«Δεν νοείται λιμάνι χωρίς τελωνείο και  στην Κυλλήνη είναι καθοριστικής σημασίας » είπε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του κ. Κορομηλά προς το βουλευτή Ηλείας, τα λιγοστά λειτουργικά έξοδα του Τελωνείου (ηλεκτρικό ρεύμα)  τα αναλαμβάνει το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης , προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την πολύ σημαντική  λειτουργία του προς όφελος το μεγαλύτερου εμπορικού λιμανιού του νομού  αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ