Τζαβάρας: Κυβερνητικό μαγειρείο - Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν έχουν άσυλο

 

Για κυβερνητικό μαγειρείο που δούλεψε για να παραπεμφθούν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οχτώ πρώην υπουργοί, για κατασκευή μαρτύρων και για συναλλαγή, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φέρνει ρύθμιση ώστε να γίνουν δεκτές οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι ζήτησε από την εισαγγελέα Διαφθοράς την ανάκληση της απόφασης που τους έχει καταστήσει προστατευόμενους μάρτυρες.

«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να είναι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ. Σύμφωνα με το βουλευτή, για να χαρακτηριστούν οι μάρτυρες ως «δημοσίου συμφέροντος» βάσει του νόμου πρέπει να μην έχουν εμπλοκή στην ερευνώμενη υπόθεση και να μην επιδιώκουν ίδιον όφελος. «Ο κ. Πολάκης έχει αποκαλύψει ότι οι τρεις ήταν υπάλληλοι της Novartis, εμπλεκόμενοι στις παράνομες δραστηριότητές της λόγω παράνομου πλουτισμούς και επίσης πιέστηκαν και ‘’κελάηδησαν’’» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι οι χαρακτηριστικές εκφράσεις Πολάκη «τους μαγκώσαμε» και «μας δώσανε» δείχνουν συναλλαγή δεν μπορούσαν να γίνουν μάρτυρες προστασίας γιατί καταθέτουν για να αποφύγουν ποινική δίωξη, δηλαδή επιδιώκουν ίδιο συμφέρον είχα ζητήσει γι’ αυτό το λόγο από την εισαγγελία Διαφθοράς την ανάκληση της απόφασης η οποία προβλέπεται από το νόμο.

«Επίσης πρέπει να κληθεί ο Πολάκας στο πλαίσιο κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης να μάς πει κάτω από ποιες συνθήκες τα τρία αυτά πρόσωπα δεν έχουν αντιμετωπίσει ποινική δίωξη μέχρι σήμερα» τόνισε. Στις ΗΠΑ, εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, ο μάρτυρας προστασίας έχει ασυλία και είναι συνεργός στην πράξη που ερευνάται, στην Ελλάδα όμως αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει, ο μάρτυρας προστατεύεται μόνο από την εκδίκηση και τον εκφοβισμό από δράστες και τους οικείους του.

«Κακώς δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη. Έχει διαπραχτεί κατάχρηση εξουσίας που δεν έχουν διωχθεί ποινικά οι υπαίτιοι» τόνισε μάλιστα.

 

 

Πηγή

skai.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ