Τζαβάρας: Μέγα σκάνδαλο η κατάργηση του Τελωνείου Κατακόλου

Σκανδαλώδη χαρακτηρίστηκε η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το Τελωνείο Κατακόλου, από τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα, σε συνέντευξη Τύπου που

παραχώρησε χθες. Ο κ. Τζαβάρας μίλησε με επιχειρήματα για το θέμα επισημαίνοντας πως το Κατάκολο δεν περιλαμβανόταν στο αρχικό πόρισμα της ειδικής Επιτροπής του υπουργείου και πως η εξέλιξη του θέματος έτσι όπως είναι πλέον γνωστή υπονομεύει την ανάπτυξη του λιμένα Κατακόλου που αποτελεί πύλη εισόδου στη χώρα για ένα εκατομμύριο τουρίστες ετησίως.

Απηύθυνε κάλεσμα στους τοπικούς φορείς να πιέσουν για αλλαγή της απόφασης καθώς χρόνος υπάρχει έως την 1η Φεβρουαρίου. Ο βουλευτής Ηλείας μίλησε για δύο μαύρες συμπληγάδες πως υπονομεύουν το νομό, την Δημόσια Διοίκηση σε κεντρικό επίπεδο και την Κυβέρνηση.

Παρέθεσε δε συγκριτικά παραδείγματα με Τελωνεία όμορων νομών – αντίστοιχων του Κατακόλου που δεν καταργήθηκαν, όπως ακόμα το γεγονός ότι στην Αιτωλοακαρνανία διατηρούνται δύο υπηρεσίες, σε αντίθεση με τα όσα λέγονται περί μιας ανά νομό ή ακόμα – ακόμα το θέμα της μηχανοργάνωσης ως αντεπιχείρημα για το Κατάκολο.

Ο κ. Τζαβάρας κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο ότι τον διαβεβαίωνε ψευδώς πως δεν θα καταργείτο το Τελωνείο Κατακόλου. Μίλησε για «χαρτοκολάριους» και «μανδαρίνους» στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που έσβησαν τη λέξη «Κατάκολο» από την εισήγηση για να «σβήσουν» κάθε προοπτική του τόπου.

Στο θέμα της υπονόμευσης ανέφερε πως αυτό γίνεται για να πάνε τα κρουαζιερόπλοια στην Πάτρα, αφού δε νοείται λιμάνι κρουαζιέρας – πύλη εισόδου τουριστών χωρίς Τελωνείο. Είπε πως ως Τελωνείο πρωτεύουσας νομού δεν μπορεί να καταργηθεί, ενώ βάση νομοθεσίας δεν μπορεί να προσεγγίσει πλοίο που έρχεται από το εξωτερικό αν δεν υπάρχει Τελωνείο.

Η λογική της κάλυψης των αναγκών με σχεδόν καθημερινή μετακίνηση υπαλλήλων από το Τελωνείο Κυλλήνης, μόνο περαιτέρω έξοδα δημιουργεί παρά εξοικονόμηση κάνε.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ