Τζαβάρας: "Να παρέμβει ο Εισαγγελέας για το φράγμα του Πηνειού"

Για «θέατρο του παραλόγου» έκανε  λόγο με δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο

διάστημα γύρω από το φράγμα του Πηνειού , ζητώντας ταυτόχρονα  την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν οι αναφορές σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούνται για χιλιάδες κατοίκους, στην ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Ηλείας οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάν. Λυμπέρη , όσο και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαρ. Καφύρα καθώς επίσης και άλλων αρμοδίων αιρετών και υπηρεσιακών  παραγόντων , αποδεικνύουν πως οι εγκαταστάσεις του φράγματος αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα , από τη χρόνια αδιαφορία που υπάρχει για τη συντήρησή τους.

Το γεγονός της επικινδυνότητας του φράγματος Πηνειού, υπογραμμίζει ο κ. Τζαβάρας, ήλθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από  την έντονη αντιπαράθεση  μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου Ήλιδας για το έργο ύδρευσης από το φράγμα , χωρίς ωστόσο οι πολίτες να έχουν ενημερωθεί και να γνωρίζουν το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

«Οι αναφορές του δημάρχου Ήλιδας περί Φουκοσίμας και τσουνάμι που θα φτάσει στη γειτονική Ζάκυνθο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, θα πρέπει άμεσα να προκαλέσουν την παρέμβαση των αρμοδίων Εισαγγελικών αρχών αλλά και των κρατικών υπηρεσιών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ευσταθούν οι συγκεκριμένες αναφορές με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες και  να ληφθούν άμεσα μέτρα, για την προστασία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ.

Συγχρόνως ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την ανάγκη, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης  που έχουν την ευθύνη για την επικίνδυνη  λειτουργία του φράγματος Πηνειού, αλλά και για σωρεία άλλων οξυμένων προβλημάτων που παρουσιάζει  ο νομός , να αντιμετωπίζουν με περισσότερη  υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα σημαντικά ζητήματα, για τα οποία  τους εμπιστεύτηκε, χωρίς αντίκρισμα,  επί σειρά ετών ο Ηλειακός λαός.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ