Την άμεση ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων για τις χτεσινές πυρκαγιές ζήτησε η Δρ. Αυγερινοπούλου

Την άμεση ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων για τις χτεσινές πυρκαγιές που ξέσπασαν στα χωριά Ανδρίτσαινας, Καλυβάκια, Σκυλλουντία, Φανάρι και Φρίξα του Δήμου Κρεστένων – Ανδρίτσαινας και αργότερα στο Σκουροχώρι και τη Σπάντζα του Πύργου και στο Κακοτάρι της Αρχαίας Ολυμπίας, ζήτησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπάκη.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με κατοίκους και φορείς της περιοχής, ενώ επισημαίνει ότι: «είναι θλιβερό να έχουν ξεσπάσει για άλλη μια φορά στο Νομό μας πυρκαγιές, πόσο μάλλον, να έχουν ξεκινήσει τόσο νωρίς. Η άνοδος της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν αφενός στις πυρκαγιές, ωστόσο και εμείς θα πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί, προκειμένου να μην δημιουργηθεί φωτιά από ανθρώπινο λάθος, αλλά και να ενισχυθεί με ανθρώπινες δυνάμεις και υλικοτεχνική υποδομή το πυροσβεστικό σώμα, ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου».

Η Δρ. Αυγερινοπούλου απευθύνει τα συγχαρητήριά της στο πυροσβεστικό σώμα για το δύσκολο έργο της κατάσβεσης, ενώ τονίζει τη σημασία να ενισχυθεί με υλικοτεχνική υποδομή τόσο το πυροσβεστικό σώμα όσο και οι εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν με περιορισμένα μέσα. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Καπάκη για να επιστήσει τη προσοχή στη προστασία των περιοχών που έχουν καεί κατά τα προηγούμενα χρόνια ως ύψιστη προτεραιότητα, καθώς οικολογικά είναι δύσκολο να αναστηθεί το φυσικό περιβάλλον και να ζητήσει ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού μας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ