Τι είπε ο Κώστας Τζαβάρας στην ανάληψη των καθηκόντων του

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ανάληψη καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του νεοσύστατου Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.Ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κώστα Τζαβάρα και τους υφυπουργούς κ.κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και Γιάννη Ιωαννίδη μετέβη αρχικά στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εν συνεχεία στην έδρα του Υπουργείου Πολιτισμού και τέλος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου πραγματοποιήθηκαν τελετές παράδοσης- παραλαβής από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.

Αφού πρώτα μίλησε ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας πήρε το λόγο και ανέφερε τα εξής: «Οι δυσκολίες κάτω από τις οποίες αντικειμενικά καλούμαστε να υπηρετήσουμε τον πολιτισμό θεωρώ ότι μας περιορίζουν και τα αισθήματα και τα συναισθήματα αυξάνοντας όμως την ευθύνη.

Όταν κάποιος υπηρετεί ως πολιτικός, ως αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού, που έδωσε κληρονομιά πανανθρώπινη στο διάβα της ιστορίας του, έχει σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη μόνη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ελπίδα ανάκτησης του χαμένου μας κέντρου – όπως θα έλεγε ο Ζήσιμος Λορεντζάτος. Αυτό λοιπόν, το χαμένο κέντρο που πολλοί σήμερα προσπαθούν να μας το στερήσουν θα προσπαθήσουμε μαζί με τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που η καταχνιά που ζούμε τις κάνει ακόμη πιο δύσκολες να ανακτήσουμε.

Κλείνοντας ο κ. Τζαβάρας απευθυνόμενος προς του εργαζομένους τόνισε: «Ειλικρινά κάνω έκκληση προς όλους σας, γιατί είμαστε Έλληνες και μετέχουμε αυτού του πολιτισμού, σε αυτή την περιπέτεια που θα ζήσουμε μαζί να μας δώσετε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για κάτι πιο καλό, για κάτι πιο θετικό, για κάτι επιτέλους πιο ελπιδοφόρο και πιο χαρούμενο. Ας ελπίσουμε ότι με τη βοήθεια όλων σας θα ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας».

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.