Τ. Αντωνακόπουλος: Συγκεκριμένες προτάσεις στη σύσκεψη για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης

Μεθοδικά και συγκεκριμένα προσέγγισε το θέμα της Ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης-σεισμόπληκτης Ηλείας, ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος

α) Πρώην Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (Πρώην Ταμείο Μολυβιάτη)
Ο Βουλευτής διευκρίνισε ότι είχε τις προηγούμενες μέρες, συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, από όπου προέκυψε πως δεν έχει οριστεί «διατάκτης» του έργου, ο οποίος θα υπογράψει έγκριση δαπανών. Άρα τα κονδύλια του Πρώην Ταμείου είναι «άθικτα». Επέμεινε στην αξιοποίηση τους για την Ηλεία, όπου οι δωρητές απαιτούν.

β) ΕΣΠΑ οριστικοποίηση ένταξης έργων
Εξέφρασε τις ανησυχίες του, που προκύπτουν από ενημέρωση της Περιφέρειας, ότι πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα είναι ανώριμα προς οριστική ένταξη, κτύπησε των κώδωνα του κίνδυνου για τους από το νόμο Αρμόδιους Αυτοδιοικητικούς .

γ) Ανενεργά κονδύλια της ΥΑΣ
Εμφάνισε έγγραφα αλληλογραφίας μεταξύ Υπουργείων, όπου σε συγκεκριμένο ενάριθμο (μονοσήμαντο κωδικό έργου) έχουν χρεωθεί από το 2007, 6 εκ. ευρώ για το έργο «Αποκατάστασης ζημιών σε πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου», ο συγκεκριμένος κωδικός είναι εν ενέργεια, και ουσιαστικά καταργείται σε λίγες μέρες, σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Βουλευτής πρότεινε άμεσα, να εντάξουν στην ΥΑΣ τα ώριμα έργα που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγόρια.

δ) Υπηρεσίες- καταργήσεις
Τόνισε, πως εδώ και μήνες έχει καταθέσει πρόταση εξαίρεσης της Ηλείας, από το σχήμα Καλλικράτη στις υπηρεσίες. Αν όχι σε όλες, κυρίως σε αυτές που έχουν σημασία για την κοινωνική συνοχή και οικονομική στήριξη της περιοχής.

ε) Για τις επιχειρήσεις
Πρότεινε να στηριχθεί το διεκδικητικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη των Επιμελητηρίων πυρόπληκτων και παραμεθορίων περιοχών, που έγινε πρόσφατα στην Καβάλα. Βασικό αίτημα αποτελεί η παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, του χρόνου χάριτος καθώς και της μείωσης του επιτοκίου. Ο Βουλευτής, τόνισε πως στη συντονιστική επιτροπή αγώνα των επιμελητηρίων συμμετέχει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, κ. Άγγελος Αγγελόπουλος.

στ) Κίνημα την Ηλεία
Πρότεινε το πλαίσιο διεκδίκησης του σχεδίου ανασυγκρότησης να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού και σε όλα τα συλλογικά όργανα (Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια, Ενώσεις Συνεταιρισμών, κτλ). «Επιβάλλεται μέγιστη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» τόνισε ο Βουλευτής υπενθυμίζοντας πως σε όλες τις μεγάλες προσπάθειες πρέπει να είναι παρούσα η κοινωνία.  

 

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor