Φούντωσε η κόντρα Κοντογιάννη - Αυγερινοπούλου: "Έλα Αυγερινοπούλου μου, να σου δείξω τα καμένα λιόδεντρά σου"

Κάποτε άνηκαν στην ίδια πλευρά. Τώρα βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα και ο πυρετός της αντιπαράθεσης ανεβαίνει. Μια δήλωση του Γιώργου Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας

 της ΔΗ.ΣΥ. για τις πρωτοβουλίες της βουλευτού Επικρατείας Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, μάλλον «άναψε τα αίματα».

Χθες ήρθε η απάντησή της σχετικά την παρέμβαση που έκανε στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» για τα λεφτά του «Ταμείου Μολυβιάτη». «Εσείς ψηφίσατε το Μνημόνιο, που μπλόκαρε τα χρήματα των πυρόπληκτων» ήταν η καυστική απάντηση της κυρίας Αυγερινοπούλου, η οποία στη μακροσκελή της απάντηση αναφέρει τα εξής:

«Έλα Αυγερινοπούλου μου να σου δείξω τα καμένα λιόδεντρά σου». Με αυτή την ατυχή προτροπή μάλλον, θέλησε να μου απευθυνθεί ο κ. Κοντογιάννης, μη γνωρίζοντας προφανώς, ότι από τις πυρκαγιές του 2007 η οικογένειά μου θρήνησε και συγγενείς κι έχασε και περιουσία. Σημασία βέβαια έχει, ότι εγώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, όπου μαζί με τους συμπατριώτες μου, από τότε μέχρι σήμερα, περνάμε έναν Γολγοθά.

Αν και πιστεύω ότι οι πολίτες της Ηλείας αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα, από το να καταγράφουν χρονολογικά τις Ερωτήσεις, που καταθέτουν Βουλευτές τους και αναμένουν μεγαλύτερη σοβαρότητα από τους εκπροσώπους τους, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

Είναι αναμφισβήτητο ότι με δική μου πρωτοβουλία, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα ως Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, στις 30 Αυγούστου και συζητήθηκε στη Βουλή στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 αποκαλύφθηκε πως η αδυναμία καταβολής των χρημάτων των πυρόπληκτων προκαλείται από το πλαφόν, που έχει επιβάλει η Τρόικα στις δημόσιες δαπάνες. Το αποτέλεσμα είναι οι δικαιούχοι να μην μπορούν να συνεχίσουν την ανακατασκευή των σπιτιών τους, τουλάχιστον για το υπόλοιπο του 2011.

Τα κυβερνητικά λάθη στην παράτυπη μεταφορά του κονδυλίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το μπλοκάρισμα των χρημάτων από την Τρόικα αναδείχθηκε μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με τη Διεύθυνση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και με το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη.

Πότε ανέδειξε ο κ. Κοντογιάννης το θέμα της επιβολής πλαφόν στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το συνακόλουθο μπλοκάρισμα των χρημάτων των πυρόπληκτων κατ’ εντολή της Τρόικας;    

Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του κ. Κώστα Χαρδαβέλλα επεσήμανα φυσικά, ότι αναμένω από την κυβέρνηση, όπως και όλοι οι Ηλείοι, να διορθώσει το «σφάλμα» της στον Προϋπολογισμό για το 2012. Το Ταμείο Μολυβιάτη περιλαμβάνει χρήματα, που βοήθησα και εγώ η ίδια να συγκεντρωθούν στο εξωτερικό με τη βοήθεια Ελλήνων ομογενών. Η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι πρέπει να λογοδοτήσει για την κατάληξη των χρημάτων αυτών, αλλά αυτό που πρέπει να πράξει άμεσα είναι να τα παραδώσει στους δικαιούχους, σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών.

Ακόμη κι αν η πρώτη Ερώτηση του κ. Κοντογιάννη για το γενικότερο θέμα της διαχείρισης των χρημάτων του Ταμείου υποβλήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2010, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι η πρώτη Ερώτηση που κατέθεσα για το ίδιο ζήτημα προηγείται κατά 5 ολόκληρους μήνες. Την υπέβαλα στις 17 Μαίου του 2010. Μάλιστα, όταν ο κ. Κοντογιάννης κατέθεσε την πρώτη Ερώτησή του εξακολουθούσε να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Δημοκρατίας», δηλαδή του κόμματος που βοήθησε τους πυρόπληκτους πραγματικά. Ας μη μιλά λοιπόν για αποκλειστικές πρωτοβουλίες.

Μετά την ανάδειξη του θέματος, κατατέθηκε κοινή  Ερώτηση του κ. Κοντογιάννη με τους Βουλευτές Ηλείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μόνο που η κίνηση αυτή αποφασίστηκε ένδεκα ημέρες μετά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου στη Βουλή και μόνον αφού τους συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Χ. Καφύρας. Στη συνάντηση αυτή δεν παρέστην, διότι είχα ήδη ανταποκριθεί κοινοβουλευτικά και είχα κινητοποιηθεί αυτοβούλως, δίχως να χρειάζομαι υποδείξεις και δίχως περιττές τυμπανοκρουσίες στα ΜΜΕ.

Η κοινή Ερώτηση με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μοναδικό στόχο είχε να καλύψει επικοινωνιακά την κυβερνητική αδράνεια στην Ηλεία, να υποβαθμίσει και να οικειοποιηθεί τις προσπάθειες της «Νέας Δημοκρατίας» για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τόσο δε, συντρέχουν οι Ερωτώντες, που δεν παρέστησαν καν στη φετινή επιμνημόσυνη δέηση για τους αδικοχαμένους συμπατριώτες μας.

Τι θα μπορούσαν, εξάλλου, να πουν στους πολίτες για τα σπίτια που δεν ανοικοδομήθηκαν, για τους δρόμους που δεν ανακατασκευάστηκαν, για το ΚΤΕΛ που δεν μπορεί να κάνει συγκοινωνία με τα πυρόπληκτα χωριά, για το φυσικό περιβάλλον που δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί;

Μιλά ο κ. Κοντογιάννης για επικοινωνιακά παιχνίδια, όταν το σημερινό πολιτικό του καταφύγιο, η «Δημοκρατική Συμμαχία», ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Ενέκρινε, δηλαδή, ακριβώς τις διαδικασίες και τις πολιτικές που επέβαλε η Τρόικα και οι οποίες μπλοκάρουν σήμερα την ανάπτυξη της χώρας και της Ηλείας, εμποδίζοντας ακόμη και τις προσπάθειες επιβίωσης πυρόπληκτων πολιτών. Γιατί διαμαρτύρεται τώρα;

Σε ό,τι δε αφορά τα προεκλογικά άγχη ορισμένων, και τώρα που βρίσκομαι στην πολιτική, αλλά και όταν δεν κατείχα αξιώματα, είχα μάθει να «βάζω πλάτη» για τους Ηλείους και να μην αποτελώ δεκανίκι κανενός. Να σας πληροφορήσω ότι όλο το 2008 εργάστηκα εθελοντικά και αμισθί στην Ηλεία, συμβάλλοντας όσο μπορούσα στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Η προσφορά μου στην πυρόπληκτη Ηλεία αναγνωρίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη τα οποία πρόσφατα μου απένειμαν το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι», ειδικό βραβείο για όσους συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, και παρ’ ό,τι είμαι και νέα Βουλευτής και Βουλευτής Επικρατείας της «Νέας Δημοκρατίας», έχω καταθέσει 130 Ερωτήσεις και πολλές Αναφορές για τα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μου και θα συνεχίσω με την ίδια θέρμη να υποστηρίζω δίκαια αιτήματα των συμπατριωτών μου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ