LIVE

Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Πύργου

Ψήφισμα με τις προτάσεις της κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προβλημάτων του Νοσοκομείου Πύργου κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Πύργου η Λαϊκή 
Συσπείρωση. Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά "Σήμερα που το λαϊκό εισόδημα χτυπιέται ολόπλευρα, η επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας είναι ραγδαία μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης οι δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας είναι απαραίτητες σε κάθε λαϊκή οικογένεια ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια στιγμή οι εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και τώρα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ οδηγούν στο κλείσιμο κλινικών του Γ.Ν. Πύργου (Καρδιολογική, Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Ιατροδικαστικό τμήμα) και στην ελλειμματική λειτουργία άλλων(μικροβιολογικό, ακτινολογικό, γυναικολογική, παθολογική, αιμοδοσία).

Η πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόνοια δεν μπορεί να εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα κάποιου, είναι ζήτημα ζωής και μάλιστα μιας ζωής που βάλλεται ολόπλευρα.
Οι εργαζόμενοι και συνολικά τα λαϊκά στρώματα του νομού μας εκτίθενται σε όλο και περισσότερους και πιο σύνθετους βλαπτικούς παράγοντες που αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για την υγεία τους. Γίνεται λοιπόν απαραίτητη η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων, η ουσιαστική πρόληψη, η άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών.

Σ' αυτή τη βάση αποκτά εξαιρετικά κρίσιμη σημασία η άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων:
• Άμεση και πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών, με την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα( 2 νεφρολόγους, 2 καρδιολόγους, 1 ακτινολόγο,1 γιατρό για τις ανάγκες της αιμοδοσίας, 1 μικροβιολόγο, 1 ιατροδικαστή).
• Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, του Γ.Ν. Πύργου και των Κέντρων Υγείας αρμοδιότητάς του, των ιδρυμάτων Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος και εξασφάλιση της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου και τρόφιμα., καθώς και τα χρωστούμενα των φαρμακοποιών και των γιατρών. Η κρατική χρηματοδότηση για Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση.
• Δημιουργία νέων Κέντρων Υγείας, πλήρως εξοπλισμένων και στελεχωμένων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε ορεινές περιοχές του δήμου μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές(Γούμερο)".

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.