Ένα Νοσοκομείο θέλει ο Άδωνις για την Ηλεία

Συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών - Δημιουργούνται Υγειονομικές περιφέρειες - τέρατα

Ένα νοσοκομείο σε κάθε Νομό και αλλαγή χρήσης στις υπόλοιπες δευτερεύουσες νοσηλευτικές μονάδες της επαρχίας, περιλαμβάνουν οι φάκελοι των προτάσεων που κατέθεσαν χθες οι Περιφερειάρχες Υγείας - μεταξύ αυτών και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Π. Κατσίβελας - στον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδος (ΚΕΣΥΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Προτάσεις που δεν αφορούν μόνον καταργήσεις και συγχωνευσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας αλλά αλλαγές και σε θέσεις εργασίας. Το αποτέλεσμα πάντως, θα είναι να δημιουργηθούν υγειονομικές περιφέρειες- τέρατα, αφού κάτω από την σκέπη τους θα βρίσκονται τα Νοσοκομεία, τα Κ. Υ και η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο Υπουργός Υγείας, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έμεινε ικανοποιημένος σχεδόν από το σύνολο των προτάσεων που κατέθεσαν οι Διοικητές καθώς η πλειοψηφία αυτών βασίστηκε στις οδηγίες και τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει- ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας-   αναφορικά με το ποια νοσοκομεία θα αλλάξουν χαρακτήρα, ποια θα συγχωνευθούν και ποια θα καταργηθούν.

Όσον αφορά την Ηλεία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου που το σχέδιο ανασυγκρότησης του συστήματος υγείας θα έχει ολοκληρωθεί, ο υγειονομικός χάρτης του Νομού θα έχει αλλάξει συθέμελα. Και αυτό γιατί, οι προτάσεις που εξετάζονται πλέον- βάσει και του σχέδιο της ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ για τις συγχωνέυσεις των δομών υγείας- αφορούν στη λειτουργία ενός Νοσοκομείου παροχής δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ενδεχόμενα ενός Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου και κάποιων μικρότερων μονάδων - μονάδες «ανάχωμα» όπως χαρακτηρίζονται - που θα προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες του Νομού και οι οποίες θα λειτουργούν υπό την εποπτεία του νέου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα συσταθεί.

Ο Υπουργός Υγείας, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα σχέδια του στις τοπικές κοινωνίες, φαίνεται να επανέλαβε τα όσα προσφάτως είχε δηλώσει, ότι δηλαδή, «δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να μην γίνουν συγχωνεύσεις και αλλαγές ρόλου σε νοσοκομεία της περιφέρειας!». Αλλαγές, που θα έχουν ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα μέχρι τα τέλη του έτους.
Κ. Κολοβέρου

Συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών- Δημιουργούνται Υγειονομικές περιφέρειες - τέρατα

 

 

Ένα Νοσοκομείο θέλει ο Άδωνις!

 

Ένα νοσοκομείο σε κάθε Νομό και αλλαγή χρήσης στις υπόλοιπες δευτερεύουσες νοσηλευτικές μονάδες της επαρχίας, περιλαμβάνουν οι φάκελοι των προτάσεων που κατέθεσαν χθες οι Περιφερειάρχες Υγείας- μεταξύ αυτών και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Π. Κατσίβελας- στον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδος (ΚΕΣΥΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Προτάσεις που δεν αφορούν μόνον καταργήσεις και συγχωνευσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας αλλά αλλαγές και σε θέσεις εργασίας. Το αποτέλεσμα πάντως, θα είναι να δημιουργηθούν υγειονομικές περιφέρειες- τέρατα, αφού κάτω από την σκέπη τους θα βρίσκονται τα Νοσοκομεία, τα Κ. Υ και η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο Υπουργός Υγείας, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έμεινε ικανοποιημένος σχεδόν από το σύνολο των προτάσεων που κατέθεσαν οι Διοικητές καθώς η πλειοψηφία αυτών βασίστηκε στις οδηγίες και τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει- ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας-   αναφορικά με το ποια νοσοκομεία θα αλλάξουν χαρακτήρα, ποια θα συγχωνευθούν και ποια θα καταργηθούν.

Όσον αφορά την Ηλεία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου που το σχέδιο ανασυγκρότησης του συστήματος υγείας θα έχει ολοκληρωθεί, ο υγειονομικός χάρτης του Νομού θα έχει αλλάξει συθέμελα. Και αυτό γιατί, οι προτάσεις που εξετάζονται πλέον- βάσει και του σχέδιο της ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ για τις συγχωνέυσεις των δομών υγείας- αφορούν στη λειτουργία ενός Νοσοκομείου παροχής δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ενδεχόμενα ενός Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου και κάποιων μικρότερων μονάδων- μονάδες «ανάχωμα» όπως χαρακτηρίζονται- που θα προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες του Νομού και οι οποίες θα λειτουργούν υπό την εποπτεία του νέου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα συσταθεί.

Ο Υπουργός Υγείας, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα σχέδια του στις τοπικές κοινωνίες, φαίνεται να επανέλαβε τα όσα προσφάτως είχε δηλώσει, ότι δηλαδή, «δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να μην γίνουν συγχωνεύσεις και αλλαγές ρόλου σε νοσοκομεία της περιφέρειας!». Αλλαγές, που θα έχουν ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα μέχρι τα τέλη του έτους.

Κ. Κολοβέρου

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ