Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου: Διεκδικούν κονδύλια για την κάλυψη των πρόσθετων εφημεριών

Υποστελέχωση και δεδουλευμένα εφημεριών επί τάπητος στη χθεσινή ΓΣ των γιατρών

Η υποστελέχωση του «Ανδρέας Παπανδρέου» και η ανάγκη πληρωμής των υπεράριθμων δεδουλευμένων εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή Γενική
Συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου.

Συνέλευση, στην έναρξη της οποίας παραβρέθηκε και ο νέος  Διοικητής Βασίλης Δημόπουλος ο οποίος μόλις ενημερώθηκε ότι οι γιατροί εφημερεύουν πέραν των προβλεπόμενων, τους ζήτησε να καταγράψουν αναλυτικά τις ανάγκες και τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να διεκδικήσει κονδύλι για την αποπληρωμή τους.

Άλλωστε όπως τους είπε, το θέμα υπέρβασης των ημερών εφημέρευσης προκύπτει από το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Πύργου αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού οπότε και η ανάγκη πραγματοποίησης περισσότερων εφημεριών από τις προβλεπόμενες για την κάλυψη κλινικών και τμημάτων, είναι αιτιολογημένη. Άρα θα πρέπει να αναζητηθεί και ο τρόπος για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο για να λειτουργεί με ασφάλεια.

Αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαροκόπος επισήμανε για ακόμα μια φορά ότι τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου απορρέουν από την διαρκή κόπωση των ιατρών στις εφημερίες αλλά κυρίως από την αδυναμία να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. «Είναι γνωστό ότι αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα αφορά την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας. Πάνω σε αυτό το σοβαρό ζήτημα έχει πάρει θέση το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αλλά και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσει το Νοσοκομείο Πύργου να προσφέρει υπηρεσίες υγείας δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Δηλαδή να έχει όλες τις κλινικές του ανοιχτές, πλήρως εξοπλισμένες και με επαρκή ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνον έτσι θα προσφέρει όλα εκείνα για τα οποία δημιουργήθηκε και που έχουν ανάγκη οι Ηλείοι πολίτες». Επιπλέον, ο κ. Χαροκόπος τόνισε ότι το «ΕΣΥ γερνάει» και αυτό γιατί οι προσλήψεις νέων γιατρών Επιμελητών Β’ έχουν παγώσει.

«Τα νοσοκομεία χρειάζονται νέους γιατρούς που θα φέρουν δυναμική καινούργια. Αυτό είναι το ζητούμενο. Περισσότερα από δυο χρόνια εκκρεμούν οι προσλήψεις γιατρών οι θέσεις των οποίων έχουν εγκριθεί καθώς και η κάλυψη Διευθυντικών θέσεων διαφόρων τμημάτων που παραμένουν ανενεργές μετά την συνταξιοδότηση των Διευθυντών τους. Για να  υπάρξουν όμως σωστές υπηρεσίες υγείας απαιτείται χρόνος και χρήμα και δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε και με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όλα γίνονται αποσπασματικά και πρόχειρα και δεν είναι προς όφελος της υγείας του λαού…».
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.