Έρχονται ασφαλείς εφημερίες στα Επείγοντα του Πύργου από τον Ιούλιο

"Λύση" με μετακινήσεις ειδικών γιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδος - Η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας σχεδιάζει να βάλει "φρένο" στις 1000 και πλέον ετήσιες διακομιδές στην Πάτρα - "Είμαστε αποφασισμένοι και θα καταφέρουμε τη λειτουργία ενός Εφημεριακού Κέντρου" δηλώνει ο Β. Δημόπουλος

«Φρένο» στις 1000 και πλέον διακομιδές ασθενών ετησίως από την Ηλεία προς την Αχαΐα, σκοπεύει να βάλει η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, δρομολογώντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ασφαλή εφημέρευση, καθημερινά, σε επίπεδο Νομού του Νοσοκομείου Πύργου. Και πως θα το καταφέρει; Μετακινώντας κατά βάση ειδικευμένους γιατρούς, από τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας (μόνον για εφημερία) αλλά και Γενικούς Ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να καλύψει τα κενά που παρουσιάζονται κάποιες μέρες του μήνα, εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Αν δηλαδή, το Νοσοκομείο Πύργου, λειτουργήσει ως Εφημεριακό Κέντρο στο Νομό, τότε και μόνον τότε, θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, οι καθημερινές αναγκαίες διακομιδές προς τις Νοσηλευτικές Μονάδες των Πατρών και ταυτόχρονα θα μειωθεί και η απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν χρόνια τώρα οι Ηλείοι ασθενείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι το 2013 πραγματοποιήθηκαν 970 διακομιδές προς τα Νοσοκομεία της Αχαΐας ενώ το πρώτο πεντάμηνο του 2014 (μέχρι το Μάιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) ο αριθμός των διακομιδών έχει φτάσει τις 443!

Με δεδομένη την, καταγεγραμμένη, αδυναμία της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας να εφημερεύσει με ασφάλεια σε επίπεδο Νομού- πλην ελαχίστων ημερών-  (δηλαδή, έχοντας όλες τις αναγκαίες βασικές ιατρικές ειδικότητες για την κάλυψη του επείγοντος), ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος στρέφεται στην κατεύθυνση δημιουργίας των συνθηκών εκείνων ώστε το «Ανδρέας Παπανδρέου» να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο «κορμού», ως εφημεριακό κέντρο στο οποίο θα απευθύνονται αποκλειστικά όλα τα επείγοντα περιστατικά. Ένα νοσοκομείο στο οποίο θα εφημερεύουν καθημερινά το Παθολογικό, το Χειρουργικό, το Ορθοπεδικό, το Μαιευτικό, το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό (Εργαστήρια). Στόχος του, να προσφέρει ασφάλεια και στους Ηλείους ασθενείς που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το ΕΣΥ και ταλαιπωρούνται απίστευτα όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά και να στηρίξει το καταπονημένο ιατρικό προσωπικό που αναγκάζεται σε υπεράριθμες και εξαντλητικές εφημερίες για την κάλυψη των αναγκών.
Ήδη, έχει στα χέρια του, τα προγράμματα εφημεριών του Ιουλίου, που έχουν καταρτίσει οι Συντονιστές Ιατροί των τμημάτων του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και τα κενά που παρουσιάζονται κάποιες μέρες το μήνα. Με βάση αυτά λοιπόν, θα στείλει έγγραφο στην 6η ΥΠΕ μέσω του οποίου θα αναλύει την κατάσταση και τα κενά που παρουσιάζουν οι μονάδες λόγω της πολυδιάσπασης των ειδικοτήτων και θα ζητά τη μετακίνηση ειδικών γιατρών από τη νοσηλευτική μονάδα, μόνο για την κάλυψη των εφημεριών. Μάλιστα, σχεδιάζεται να προτείνει τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου κορμού έδρα του οποίου θα είναι ο Πύργος, ώστε να δοθεί και το «πράσινο φως» για τη μετακίνηση ειδικών ιατρών μόνον για εφημερίες.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο … παραπέντε και δεν πάει άλλο!» σημείωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος και τόνισε ότι ήδη δρομολογείται η διαδικασία που επιβάλλεται για την ασφαλή και πλήρη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, στο βαθμό που δεν θα ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. «Πράγμα που σημαίνει ότι Παθολογικό, Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, Μαιευτικό, Ακτινολογικό και Εργαστήρια, θα πρέπει και θα είναι, σε μηνιαία βάση σε καθημερινή εφημερία Νομού. Είναι γνωστό, ότι η πολυδιάσπαση του προσωπικού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Δεν μπορεί λοιπόν, ένα επείγον περιστατικό να πηγαινοέρχεται Πύργο Αμαλιάδα και τούμπλαλιν επειδή, είναι διάσπαρτες οι ειδικότητες. Θα πρέπει, όλες οι βασικές ειδικότητες να βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο σε καθημερινή εφημερία!».
«Κατανοούμε ότι το θέμα είναι δύσκολο και χρονίζει, με αποτέλεσμα να απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια» είπε και κατέληξε πως «είμαστε όμως αποφασισμένοι και θα τα καταφέρουμε καθώς μόνον έτσι θα εκλείψουν τα προβλήματα των Ηλείων ασθενών».

«Εξαντληθήκαμε»
Από την πλευρά τους, οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου, υποστηρίζουν δια μέσω του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νίκου Χαροκόπου, ότι είναι αποφασισμένοι, να μην βγάλουν ακόμα ένα καλοκαίρι στο «κόκκινο». «Δεν αντέχουμε άλλο. Το λέμε και το ξαναλέμε. Πλέον, το έχουμε αποφασίσει ότι θα εφημερεύσουμε για όσες μέρες βγαίνει το πρόγραμμα. Τις υπόλοιπες θα σταματήσουμε ακόμα και τις εισαγωγές ασθενών. Δεν πάει άλλο. Επίσης, προχωράμε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας για τη μη ορθολογική διαχείριση του προσωπικού στο Νομό. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο Νοσοκομεία και να μην μπορεί να εφημερεύσει με ασφάλεια κανένα από τα δυο!».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ