Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Διοικητή της 6η ΥΠΕ στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

Την λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου στην καθημερινότητα του, εξέτασε κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδος
Παναγιώτης Κατσίβελας. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε μιλώντας στην «Π» βασικός στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να διατηρήσει το ΕΣΥ ζωντανό και αυτό θα επιτευχθεί με τη σωστή οικονομική διαχείριση των πόρων και τις αναγκαίες μετακινήσεις προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση των Νοσοκομείων που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος της υγειονομικής περίθαλψης. «Μπορούμε να χειριστούμε γενικώς καλύτερα το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό και ταυτόχρονα προσπαθούμε να βρούμε καινούργιες δεξαμενές γιατρών που θα τις χρησιμοποιήσουμε στο ΕΣΥ».

Αν και η Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Ηλείας κ. Ελένη Φιλιπποπούλου απουσίαζε, τον κ. Κατσίβελα ενημέρωσαν για τα προβλήματα του «Ανδρέας Παπανδρέου» ο πρώην πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Κώστας Σπίνος, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ουρανία Δρόσου και ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Μποτζολής. Μάλιστα τον ξενάγησαν και στις κλινικές του Νοσοκομείου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καταγράφοντας τα αιτήματα τους.

«Όφειλα να έχω κάνει αυτή την επίσκεψη πολύ νωρίτερα όμως ο προσωπικός χειρισμός των θεμάτων της οικονομίας των νοσοκομείων, του προγραμματισμού για το 2013, και η ενημέρωση που ήθελα να είναι πλήρης και για όλη την έκταση της 6ης ΥΠΕ, μου καθυστέρησε αυτή την επίσκεψη. Το είχα προγραμματίσει στην ψυχή μου και το κάνω σήμερα» είπε, προσθέτοντας ότι επιλέγει να κάνει αυτές τις απρογραμμάτιστες επισκέψεις όχι με την έννοια του αιφνιδιασμού ή του τιμωρού ή του μπαμπούλα αλλά γιατί θέλει να έχει μια εικόνα του Νοσοκομείου όπως είναι στην καθημερινότητα του χωρίς προετοιμασίες υποδοχής.  «Που σημαίνει, ότι θέλω να έχω την εικόνα όπως τη βιώνει ο πολίτης κάθε μέρα».

«Μαχόμενο Νοσοκομείο»
Ο κ. Κατσίβελας σημείωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πύργου που αφορούν κυρίως την έλλειψη προσωπικού ενώ τόνισε ότι στην παρούσα φάση, μετά και την ενοποίηση των Νοσοκομείων της Ηλείας, βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας και ξεκαθαρίσματος του καθεστώτος διοίκησης, αρμοδιοτήτων και του βαθμού συνένωσης.  

«Η εικόνα που έχουμε από το Νοσοκομείο Πύργου είναι ότι είναι ένα μαχόμενο νοσοκομείο και ότι είναι ένα νοσοκομείο που υπάρχει και οφείλει να υπάρχει σηκώνοντας το βάρος του Νομού. Υποχρέωση σε μας είναι, λοιπόν, να γίνει καλύτερο, που σημαίνει ότι και οι εργαζόμενοι υγείας πρέπει να βάλουν ένα κομμάτι από την ψυχή τους και το κράτος πρέπει να βάλει ένα κομμάτι από τη δική του γιατί οι πόροι είναι πολύ συγκεκριμένοι».

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι στόχοι που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας απέναντι στις υποχρεώσεις του έχουν επιτευχθεί ωστόσο αυτός που παραμένει πάνω απ’ όλους είναι να κρατήσουν το ΕΣΥ ζωντανό γιατί όπως είπε, είναι η μοναδική ουσιαστική ελπίδα στους πολίτες για διέξοδο και επιλογή υπηρεσιών υγείας.
 
«Ενοποιείται ότι δεν συναντά ο πολίτης»
Αναφερόμενος ο κ. Κατσίβελας στις ενοποιήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τόνισε ότι αποτελούσαν μια δέσμευση που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση που πλέον τους δεσμεύει να έχουν συγκεκριμένο αριθμό Νομικών Προσώπων. «Από κει και πέρα ενοποιούνται ότι δεν συναντά ο πολίτης στην καθημερινή του πράξη. Δηλαδή οι προμήθειες των νοσοκομείων γίνονται κοινές, ο βαθμός διοίκησης είναι μέχρι ενός σημείου κοινός, υπάρχει και δυνατότητα αυτοτέλειας του ενοποιημένου δεύτερου νοσοκομείου και αυτό σημαίνει ότι είναι δυο, η τρεις μονάδες ζωντανές κάτω από τον ίδιο ίσκιο. Ουσιαστικά ενοποιείται αυτό που δεν συναντά ο πολίτης και παραμένει ίδιο αυτό που συναντά ο πολίτης».

Ικανοποίηση για Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Την ικανοποίησή του για την πολύ καλή προσφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες εξέφρασε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Κατά τη σύντομη παραμονή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας είχε συνάντηση με την διοικήτρια του νοσοκομείου κα Μαρία Παπαθεοχάρη, τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου κ. Κώστα Καραϊνδρο, ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είχε συνομιλία και με ασθενείς.

Ο κ. Κατσίβελας έκανε μια περιήγηση στους χώρους του νοσοκομείου και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την προσφορά του νοσοκομείου, όσο και για τα πολύ καλά οικονομικά στοιχεία που καταγράφει. Θετική χαρακτήρισε δε, την λογιστική αυτοτέλεια του νοσοκομείου.

Πηγή

Εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.