Αμαλιάδα: Ιδρύεται Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο στην πόλη

Προετοιμάζει το Πανελλήνιο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Στάση Ζωής»

-    Ζητείται στήριξη από Ιατρούς και Φαρμακοποιούς της περιοχήςΤο Πανελλήνιο Σωματείο Έρευνας και Υποστήριξης ατόμων για την μείωση της φτώχιας στην Ελλάδα «Στάση ζωής», ανταποκρινόμενο στις δυσκολίες που περνά ένα σημαντικό κομμάτι των συμπολιτών μας προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης στην Αμαλιάδα το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στον τόπο μας.

Η λειτουργία του θα στηριχτεί αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία εργαζομένων στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας (γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών κ.α.) καθώς και όσων πολιτών θα ήθελαν να βοηθήσουν σε τομείς όπως η γραμματειακή υποστήριξη.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθειά μας θα αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες και τους φορείς του τόπου μας.

Ιδιαίτερα προσδοκούμε στη στενή συνεργασία και βοήθεια με τον κάθε γιατρό και φαρμακοποιό της περιοχής , που εργάζεται είτε ιδιωτικά είτε στο Ε.Σ.Υ. στο βαθμό που νοιώθει ο ίδιος ότι μπορεί να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια» επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Δικτύου Αλληλεγγύης και προσθέτουν «Χωρίς την πρόθεση, αλλά ούτε και την αυταπάτη για τη δυνατότητα υποκατάστασης του κράτους που αποσύρεται από την ευθύνη φροντίδας των πολιτών του, έχουμε πλήρη επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων της αλληλεγγύης στο χώρο της περίθαλψης, αλλά πιστεύουμε σθεναρά πως η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση δικαιωμάτων εκτός από διακηρυκτικό λόγο απαιτεί και συγκεκριμένες δράσεις.

Έτσι πρωτοβουλίες και δίκτυα αλληλεγγύης για τους αποκλεισμένους σε όλα τα πεδία και τους τομείς είναι σήμερα απαραίτητα για τη διατήρηση της ανθρωπιάς μας, αλλά και της συνοχής του κοινωνικού ιστού, καθώς και για την επαναθεμελίωση σχέσεων και συμπεριφορών που να ξαναχτίζουν συλλογικότητα και να αντιστρατεύονται στην πράξη τον ατομικισμό και την εκμετάλλευση.

Έχοντας επίγνωση εκ των προτέρων του δύσκολου έργου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, επιστρατεύοντας δυναμικές αλληλεγγύης και αυτοδιαχείρισης, αλλά και αντλώντας αισιοδοξία και εμπειρία από αντίστοιχα εγχειρήματα όπως το (Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δήμου Σαλαμίνας) που λειτουργεί άψογα εδώ και έναν χρόνο σας καλούμε να συμμετάσχετε και να συνδιαμορφώσουμε το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης και στην Αμαλιάδα.

Ευχή όλων μας είναι το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης  Αμαλιάδας  να επιτελέσει το σκοπό του γιατρεύοντας και απαλύνοντας τον πόνο όσων το έχουν ανάγκη».

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Στάση Ζωής» για το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Αμαλιάδας μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2114110952, 6976175145.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.