Αμαλιάδα: Ξεκίνησε η "αναβάθμιση" του νοσοκομείου με μετακινήσεις προσωπικού προς Πύργο - Ξεσηκωμός των εργαζομένων

Αγανάκτηση και δυσφορία προκαλεί η υπογραφή από την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείο Ηλείας Ελένης Φιλιπποπούλου της μετακίνησης εμφανίστριας του Ακτινολογικού Τμήματος
της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, παρότι το προσωπικό δεν επαρκεί.

Χθες το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν και γιατροί και αποφασίστηκε να ζητηθεί η ανάκληση της απόφασης από τον διοικητής της 6ης ΥΠΕ. Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, για να του ζητηθεί να προβεί στην ανάκληση της απόφασης.

Στην περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, από την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τετράωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για μια εβδομάδα και λειτουργία μόνο του τμήματος επειγόντων, ενώ Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται  και η σύγκληση ευρείας σύσκεψης τόσο για το θέμα αυτό όσο και για την επιχειρούμενη σταδιακή υποβάθμιση του…πάλαι ποτέ Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και να πάρουν θέση οι βουλευτές, οι αρχές του νομού και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Πριν τη γενική συνέλευση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βασίλης Μιχαλόπουλος απέστειλε έγγραφο στον διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα, μέσω της οποίας τον ενημερώνουν για την απόφαση μετακίνησης της εμφανίστριας, μιλώντας για «πόλεμο» που δέχονται από την κα Φιλιπποπούλου.

Δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι πριν από έναν μήνα στη συνάντηση που είχαν με τον ίδιο έγινε ένας ειλικρινής διάλογος με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και η διοίκηση του σωματείου φυσικά και δέχτηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει αλληλοκάλυψη των δύο νοσοκομείων, όπως άλλωστε συμβαίνει και σήμερα.

«Η παρουσία της βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολιτών…»
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «δεχόμαστε συνεχώς πόλεμο από την πλευρά  της διοικήτριας των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Ηλείας κ. Φιλιπποπούλου, που απειλεί με συνεχείς δηλώσεις πως μέλημα της είναι η λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, ακόμα και εις βάρος όλων, αδιαφορώντας αν υπάρχει διαθέσιμη ανθρώπινη δεξαμενή…».

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι η κα Φιλιπποπούλου αδιαφορεί για τις ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και μετακινεί μια εμφανίστρια, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στη θέση αυτή 6 άτομα, οι οποίοι θα πρέπει να εργάζονται αδιάκοπα χωρίς ρεπό και με κομμένες άδειες και σε ένα χώρο επικίνδυνης εργασίας, όπως είναι το Ακτινολογικό Τμήμα.

«Τέτοιες αποφάσεις και με τον τρόπο που τις παίρνει η κα Φιλιπποπούλου είναι ανεπίτρεπτες και μακριά από το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκάλυψης (που εμείς πολλάκις το έχουμε αποδείξει στη πράξη). Η κα Φιλιπποπούλου πρέπει να καταλάβει ότι είναι διοικήτρια όλων των νοσηλευτικών μονάδων του νομού Ηλείας και όχι μόνο ενός. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να παραιτηθεί άμεσα, ακόμα και σήμερα, γιατί η παρουσία της βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολιτών...»,τονίζεται.

«Βολές» και κατά Αντωνακόπουλου…
Ακολούθως γίνεται αναφορά στις προ ημερών δηλώσεις του υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκη Αντωνακόπουλου: «Επίσης, ερωτηματικά τίθενται και από τη θέση του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Αντωνακόπουλου στον τοπικό Τύπο, ότι θεωρεί επιτακτική τη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου ακόμα και με κλείσιμο των άλλων μονάδων, πράγμα που ούτε ο υπουργός Υγείας δεν έχει πει ποτέ.

Τι ταύτιση απόψεων και ιδεών με τη διοικήτρια! Τυχαία άραγε; Παλαιότερα βέβαια δήλωνε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δεν έχει ανάγκη από υποβάθμιση, αλλά από αναβάθμιση! Πότε άραγε, έλεγε την αλήθεια;».

«Όχι» στη… μονόδρομη συνεργασία
Κατά την εισήγησή του στη γενική συνέλευση ο κ. Μιχαλόπουλος καταφέρθηκε εναντίον της κας Φιλιπποπούλου, μιλώντας για αυθαιρεσίες από μέρους της, λέγοντας ότι η ίδια δεν έχει κατανοήσει την θέση της και τον ρόλο που έχει.

«Έπρεπε στο πλαίσιο της συνεργασίας, να κάνουμε διάλογο και όχι με πρακτικές της επταετίας να ισχύει το: «αποφασίζω και διατάζω». Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ μας είχε πει ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέσα σε πνεύμα αλληλοκάλυψης. Και φυσικά δεν θα αφήσουμε το νομό ακάλυπτο, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι αμφίδρομο και να μην συμβαίνει μόνο από την πλευρά μας…», είπε ο κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» εναντίον του κ. Αντωνακόπουλου:

«Ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε προ ημερών αυτές τις δηλώσεις, γιατί σκοπός του είναι να γίνει δήμαρχος Πύργου και έπρεπε να πει στους πολίτες του Πύργου ότι θα φτιάξει το νοσοκομείο τους.

Θα έπρεπε να έχει έρθει εδώ ο κ. Αντωνακόπουλος να συναντήσει  γιατρούς και εργαζόμενους και να δει από κοντά τα προβλήματα. Να καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η μια μετακίνηση της εμφανίστριας, αύριο θα είναι πέντε και εμείς πρέπει να το προλάβουμε αυτό. Η κα Φιλιπποπούλου πρέπει να πάρει την απάντησή της και θέλω να πιστεύω ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα παρέμβει για ανάκληση της απόφασης».

Σε άλλο σημείο της συνέλευσης πάντως ο κ. Μιχαλόπουλος, κάλεσε τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ να υπογράψει τις όποιες αποφάσεις μετακίνησης προσωπικού προς την Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και να τις φέρει ο ίδιος στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας!

Δυσφορία και από τους γιατρούς…
Στη συνέλευση συμμετείχαν και γιατροί με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Κώστα Καραϊνδρο. Ο κ. Καραϊνδρος επεσήμανε ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενημερώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση ότι η κα Φιλιπποπούλου διοικεί αυταρχικά, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αντωνακόπουλου τόνισε ότι ανέμενε αντιδράσεις από τον δήμαρχο, την υποδιοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και τους βουλευτές.

Γνωστοποίησε δε, ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη.
Πάντως, ο κ. Καραϊνδρος αναφέρθηκε και στο θέμα της εισήγησης για την λειτουργία των Κέντρων Υγείας, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο κ. Καραϊνδρος είναι ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Ενιαίο Συμβούλιο και καταψήφισε την εισήγησή αυτή, παρότι όπως ανέφερε ακούστηκε ότι η απόφαση για αυτή την εισήγηση ήταν ομόφωνη.

Το αιτιολογικό της αρνητικής του ψήφου, είπε ο κ. Καραϊνδρος, είναι ότι δεν είναι αρμοδιότητα του συγκεκριμένου οργάνου αυτό το ζήτημα, ούτε δική του, αφού κατέχει την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Γιατρών.

Πηγή

Εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ