Αμαλιάδα: Το Νοσοκομείο απαξιώνεται . . . "με τρόπο" – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Την μετακίνηση απολυμαντών – κλιβανιστών της Νοσηλευτικής πλέον Μονάδας Αμαλιάδας στην Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο
του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, μια απόφαση που ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων από την πλευρά των εργαζομένων στην μονάδα της Αμαλιάδας, που «βλέπουν» ότι η επικαλούμενη… «αλληλοκάλυψη» των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Ηλείας, δεν υφίσταται, αλλά αντίθετα το «μάρμαρο» των ελλείψεων καλείται κάθε φορά να το «πληρώσει» η μονάδα της Αμαλιάδας, η οποία όπως αναφέρουν, απαξιώνεται, παρά το σημαντικό έργο που προσφέρει σε χιλιάδες πολίτες του νομού.

Σύμφωνα με την απόφαση, ζητείται ένας απολυμαντής από την μονάδα της Αμαλιάδας, τη στιγμή που όχι μόνο η συγκεκριμένη μονάδα διαθέτει δύο, αλλά και ο ένας εξ αυτών τις μέρες αυτές βρίσκεται σε άδεια!
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας απέστειλε την Παρασκευή καταγγελία προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, η οποία κοινοποιείται στην διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και στα μέλη του Δ.Σ., στην αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους.

Με έναν, αλλά… αδειούχο η Αμαλιάδα!
«Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους μετακινήσεις (που δεν γίνονται για πρώτη φορά!), εντάσσονται στο σχέδιο σταδιακής αποδυνάμωσης της υπηρεσίας μας. Θεωρούμε ότι οποιοδήποτε κενό σε ανθρώπινο δυναμικό, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας αντί να προσπαθεί να το απαιτήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΥΠΕ ή του Υπουργείου, βρίσκει την εύκολη λύση της «υφαρπαγής» από όμορες μονάδες», αναφέρει η καταγγελία και στη συνέχεια τίθενται τα εξής ερωτήματα: «Τι ενέργειες έκανε η Διοίκηση της Ν.Μ. Πύργου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε απολυμαντές – αποστειρωτές (αν υπάρχουν κενά).

Γιατί αποφασίζεται τέτοιου είδους μετακίνηση  ειδικά σε περίοδο κορύφωσης του θέρους και λόγω αδειών η Νοσηλευτική μας Μονάδα λειτουργεί με έναν απολυμαντή;

Γιατί απ’ ότι γνωρίζουμε αποδεσμεύτηκε υπάλληλος αυτής της κατηγορίας από την Ν.Μ. Πύργου για άλλη Νοσηλευτική Μονάδα, από τη στιγμή που ήταν φανερό ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Το υπουργείο Υγείας με το Α.Π. 38860/29 – 4 – 2013 έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε με ΦΑΞ από την 6η ΥΠΕ την 22 – 5 – 2013 σε όλες τις Νοσηλευτικές Μονάδες, καλούσε τις υπηρεσίες να δηλώσουν υπαλλήλους τους, για φοίτηση στη Δημόσια Σχολή Απολυμαντών. Έγιναν τέτοιες ενέργειες, οι οποίες θα έλυναν μια και καλή το πρόβλημα της αποστείρωσης; Απ’ ότι γνωρίζουμε «όχι»…

«Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση»…
Ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει στην σχετική καταγγελία ότι δεν θα επιτρέψει την αποψίλωση και την υποβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, κάτι που επεσήμανε και σε σχετική του δήλωση χθες στην εφ. «Πρωινή» ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο οποίος κάλεσε ε εγρήγορση τους εργαζόμενους, αφού «ανοίγει» νέος κύκλος της επιχειρούμενης υποβάθμισης. Μάλιστα την Τετάρτη εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας θα βρεθούν με πούλμαν στην Αθήνα για να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους και όχι μόνο. Δεν θα επιτρέψουμε την αποψίλωση και την υποβάθμιση της Νοσηλευτικής μας Μονάδας.
Είτε το θέλουν είτε όχι, αυτό το Νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί οι εργαζόμενοι δίνουν και την ψυχή τους, αλλά το κυριότερο το έχει ανάγκη η ίδια η κοινωνία.
Να σταματήσουν κάποιοι διορισμένοι «ειδικοί» να παπαγαλίζουν και ας φροντίζουν να παλέψουν για την πραγματική και ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.

Ίσως για αυτούς, να είναι δύσκολο, αλλά για εμάς είναι γνωστό και απαραίτητο συνάμα. Αν το επιχειρήσουν ποτέ αυτό, εμείς θα είμαστε δίπλα τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια.
Κε Διοικητά, επειδή πιστεύουμε στην ειλικρίνεια και την αντικειμενικότητά σας και σαν άμεσο προϊστάμενος, παρακαλούμε για την άμεση επέμβασή σας», καταλήγει η καταγγελία.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ