"Ανάσα" για τους καρκινοπαθείς της Ηλείας - Χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Πύργου

Τέλος στην ταλαιπωρία των Ηλείων καρκινοπαθών επιχειρεί η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας -    Ξεκινά στις 8 Μάη το τακτικό εξωτερικό Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο

Τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά δεκάδες Ηλείοι καρκινοπαθείς που μετακινούνται για τις θεραπείες τους σε Νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας, επιχειρεί να δώσει η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας μέσω της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών και τον «Άγιο Ανδρέα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος, να επιδιώξει συνάντηση με τους Διευθυντές των Ογκολογικών τμημάτων και τους ειδικευμένους Ογκολόγους των δυο μεγάλων Νοσοκομείων της Αχαΐας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα της μεταξύ τους συνεργασίας έτσι ώστε οι αναγκαίες χημειοθεραπείες των Ηλείων καρκινοπαθών, να πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο του Πύργου.
Μια πρόταση, που αν υλοποιηθεί, θα βάλει ένα τέρμα στην ταλαιπωρία δεκάδων Ηλείων ογκολογικών ασθενών και στα έξοδα μετακίνησης τους αλλά και θα αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία του γειτονικού Νομού.

Ξεκινά το Αγγειοχειρουργικό ιατρείο
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και συνεργασίας της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κατόπιν πρότασης του Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου κ. Ευάγγελου Παπαγεωργίου και του Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του Π.Γ.Ν. Πατρών, καθηγητή κ. Ιωάννη Τσολάκη,  ξεκινά τη λειτουργία του στις 8 Μαΐου, το  Τακτικό Εξωτερικό Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο υπό την ευθύνη και τη παρουσία ιατρών της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Πατρών.
Το ιατρείο θα λειτουργεί μετά από ραντεβού κάθε δεκαπέντε ημέρες και συγκεκριμένα κάθε δεύτερη Πέμπτη στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Χειρουργικών ή Ορθοπεδικών Ιατρείων από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
«Είναι το πρώτο ουσιαστικό ξεκίνημα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Ηλείους πολίτες. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και μια δεύτερη προσπάθεια που καταβάλουμε που αφορά τους ογκολογικούς ασθενείς» σημείωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Δημόπουλος.

Αυξήθηκαν τα μολυσματικά απόβλητα
Εξάλλου, η προ μηνών «περιπέτεια» με τα νοσοκομειακά απόβλητα του Νοσοκομείου Πύργου είχε ως αποτέλεσμα, την αύξηση του όγκου και του βάρους των μολυσματικών αποβλήτων που παράγει το «Ανδρέας Παπανδρέου». Όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος, «η ανταπόκριση του προσωπικού και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού του ιατρικού, υπήρξε συγκροτημένη όσον αφορά τη διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων και αυτό φάνηκε και κατά τον έλεγχο στο ΧΥΤΑ της Φυλής- όπου και δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα- αλλά και με την αύξηση του όγκου και του βάρους τους σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας που ειδικεύεται στα νοσοκομειακά απόβλητα και έχει αναλάβει επί σειρά ετών την αποκομιδή και την μεταφορά τους».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ