Ανέλαβε ο νέος αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ - ΚΥ Κρεστένων: "Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό"

Μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος Οργανισμός με κατεύθυνση την μετανοσοκομειακή φροντίδα και αποκατάσταση

Την πύλη του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Κρεστένων, πέρασε χθες το πρωί ο νέος αναπληρωτής Διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Διονύσιος Στασινόπουλος, ο οποίος ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του.

Ο κ. Στασινόπουλος, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του Νοσοκομείου και να ενημερωθεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας.

Μιλώντας στην «Π» παρότι ερωτήθηκε, απέφυγε να σχολιάσει τις κατά καιρούς ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας περί κατάργησης του Κ.Υ.-  Νοσοκομείου Κρεστένων, δηλώνοντας μόνον ότι σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. «Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γ.Ν. Πύργου προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο για το Νοσοκομείο, την πόλη των Κρεστένων και την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε εδώ για να λειτουργήσουμε βάσει του νέου Οργανισμού που εγκρίθηκε το Δεκέμβριο του 2012».

Σκοπός και αποστολή του Νοσοκομείου
Ας θυμηθούμε όμως, ποιος είναι ο σκοπός και η αποστολή του Γ.Ν. –Κ.Υ. Κρεστένων σύμφωνα με τον πρόσφατα εγκεκριμένο Οργανισμό (24/12/2012).

Σκοπός του Νοσοκομείου- Κ.Υ. είναι
1) η παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Βραχείας Νοσηλείας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας με κατεύθυνση στη Μετανοσοκομειακή Φροντίδα και Αποκατάσταση.
2) Η ειδίκευση, η συνεχής εκπαίδευση και η επιμόρφωση γιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας με την ανάπτυξη και εφαρμογή ανάλογων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
3) Η ανάπτυξη και προαγωγή της έρευνας στο τομέα της υγείας.
4)Η συνεργασία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα και άλλες μονάδες υγείας της υγειονομικής περιφέρειας για την ανάπτυξη και αναβάθμιση συνολικά της παρεχόμενης φροντίδας υγείας και ειδικότερα σε ότι αφορά την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και ειδικών προγραμμάτων μελέτης και αξιολόγησης θεμάτων που αφορούν το χώρο της υγείας στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. 
5) Η εφαρμογή νέων μεθόδων και μορφών περίθαλψης με στόχο την αποτελεσματική προώθηση της υγείας των πολιτών.
6) Η ανάπτυξη διαδικασιών που διευκολύνουν τους στρατηγικούς στόχους που τίθενται από το Υπουργείο Υγείας, τη Διοίκηση της ΥΠΕ και το Ενιαίο Συλλογικό Όργανο Διοίκησης του Νοσοκομείου- Κ.Υ.

Η συνολική δύναμη του Νοσοκομείου Κ.Υ. Κρεστένων είναι δέκα οργανικές κλίνες ενώ η Ιατρική Υπηρεσία του αποτελείται από τα παρακάτω ιατρικά τμήματα, Μονάδα και Ιατρεία ως Κ.Υ. : 1) τμήμα Παθολογικό, 2) τμήμα Ακτινοδιαγνωστικό, 3) τμήμα Βιοπαθολογικό, 4) Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ