Ανοίγουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία . . . για τους πολίτες από την 1η Σεπτεμβρίου

Πρόσβαση στα Στρατιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα θα έχουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι πολίτες με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την οποία καλείται να υλοποιήσει το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα πηγές του skaipatras.gr, αναφέρουν πως από την 1-09-2013, οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία των Αθηνών, και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας και εφόσον διαπιστωθεί πως δεν μπορούν να εισαχθούν σε αυτά λόγω έλλειψης κλινών, θα μεταφέρονται στα: 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και Ναυτικό Νοσοκομείο (Ν.Ν.Α), αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πηγές του skaipatras.gr, στο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, που εστάλη μόλις χθες στις διοικήσεις των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, και με οποίο καλούνται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης, αναφέρεται πως εφόσον υπάρχει πληρότητα των κλινών τα περιστατικά θα διακομίζονται για εισαγωγή στα ανωτέρω Στρατιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα..

Ειδικότερα κατά την εφημερία του "Ευαγγελισμού" οι ασθενείς θα μεταφέρονται για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Κατά την εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" και του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος "Σωτηρία" θα διακομίζονται στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας, και τα περιστατικά που απαιτούν εισαγωγή και περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση κατά την εφημερία του "Λαικού" και "Ιπποκράτειου" θα μεταφέρονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να "ανοίξει" τις πύλες των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στους πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με την προσπάθεια να καλυφθούν τα "κενά" και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο χώρο της Δημόσιας Υγείας κατά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων στο χώρο του Ε.Σ.Υ.

Μέχρι σήμερα πρόσβαση στα εν λόγω Νοσοκομεία, είχαν οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί που υπηρετούν στα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός- Πολεμικό Ναυτικό- Πολεμική Αεροπορία) και τα προστατευόμενα μέλη αυτών.

Πρακτικά η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, οπότε το Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" θα βρίσκεται σε καθεστώς εφημερίας...!

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου, μεταξύ των οποίων με τι προσωπικό θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν πλέον για τους υπηρετούντες Νοσηλευτές και Γιατρούς των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθώς οι νέες αρμοδιότητες δεν συνοδεύονται με την "μετακίνηση" προσωπικού του ΕΣΥ, δεδομένου πως το Υπουργείο Υγείας επιλέγει να δείξει στους υπαλλήλους των Δημόσιων Νοσοκομείων την πόρτα της εξόδου..! Επιπλέον σύμφωνα με πηγές του skaipatras.gr, εκφράζονται επιφυλάξεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και Νοσηλείας τόσο στους Στρατιωτικούς όσο και στους πολίτες... Μάλιστα επισημαίνεται πως δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα το φαινόμενο των ράντζων να είναι ορατό πλέον και στους διαδρόμους των κλινικών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων....!

Το μέτρο σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας χαρακτηρίζεται "πιλοτικό". Ουδείς όμως μέχρι στιγμής δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν θα ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση "το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού"!

Πηγή

skaipatras.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ