Αντιδράσεις Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας για τη δραστική ουσία

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναγραφή της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας των φαρμάκων
στις συνταγές των ασφαλισμένων. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ. Νίκος Γαλανόπουλος, όλος ο ιατρικός κόσμος με επικεφαλής τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο είναι εναντίον της απόφασης αυτής καθώς θεωρούν ότι ο γιατρός πρέπει να έχει τον πρώτο και τον κύριο λόγο στην επιλογή του φαρμάκου που εκτιμά ότι είναι κατάλληλο για τον κάθε ασθενή, φέροντας ταυτόχρονα και την κύρια ευθύνη.

«Η αναγραφή της δραστικής ουσίας δίνει τη δυνατότητα σε άλλα υγειονομικά όργανα, σε αυτούς που πωλούν τα φάρμακα, να επιλέγουν και να δίνουν αυτά που θέλουν. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε, είναι κάτι για το οποίο έχει γίνει προσφυγή και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, είναι κάτι για το οποίο έχουν υπάρξει εντονότατες διαμαρτυρίες.

Είναι ένα μέτρο το οποίο δεν οδηγεί στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για την οποία είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και σωστά ιατρικό ώστε πράγματι να μειωθεί η φαρμακευτική περιττή δαπάνη αλλά όχι δια αυτού του τρόπου» σημείωσε και συμπλήρωσε πως οι γιατροί με εντολές του Πανελλήνιου Συλλόγου, σφραγίζουν την εκτυπωμένη συνταγή με μια δική τους σφραγίδα η οποία αναφέρει ότι «δεν επιτρέπουμε την αλλαγή της προτεινόμενης θεραπείας» και ότι «κάθε αλλαγή αυτής είναι κατά την άποψη τους παράτυπη και εμπεριέχει κινδύνους για τη θεραπεία και την υγεία του ασθενούς».

Ο κ. Γαλανόπουλος επισήμανε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους προσπαθούν να παίρνει ο κάθε ο ασθενείς το φάρμακο το οποίο και θέλει και έχει ανάγκη και επανέλαβε ότι την κύρια ευθύνη την έχει, την είχε και θέλουν να την έχει πάντα ο γιατρός.

Συνέλευση στις 10 Δεκέμβρη

Εξάλλου, στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο το τελευταίο διάστημα μεταξύ αυτών το θέμα με τη δραστική ουσία, τις μεγάλες μειώσεις στις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ και τις μειώσεις των αμοιβών εργαζομένων σε ασφαλιστικά και άλλα ταμεία, οι οποίες όπως δήλωσε ο κ. Γαλανόπουλος έχουν επηρεάσει και το εισόδημα τους και τη δυνατότητα να ασκούν όπως επιθυμούσαν, με άνεση ανθρώπινη, την ιατρική.

Παράλληλα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνέλευσης των μελών του Συλλόγου, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να ενημερώσουν για όλα τα θέματα και να λάβουν και αποφάσεις αν χρειαστεί. «Πάντα σε συνεργασία, με την πολιτική που κρατά και κατά τη γνώμη μας την κρατά σωστά, το Πανελλήνιο όργανο το οποίο μας εκφράζει εκ του Νόμου και θεσμικά που είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών