"Ασφυξία" στο Νοσοκομείο από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!

Χαμός στα εξωτερικά ιατρεία μετά το λουκέτο στα Πολυϊατρεία του Πύργου - "Οι κινήσεις του Υπ. Υγείας δεν λύνουν αλλά οξύνουν τα υπάρχοντα προβλήματα" υποστηρίζει ο πρ. του Επιστημονικού Συμβουλίου - Κλείνουν ραντεβού για το . . . καλοκαίρι!

Ασφυκτικά φαινόμενα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Πύργου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που μη έχοντας πλέον που να απευθυνθούν προστρέχουν στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Οι συνέπειες από το κλείσιμο των Πολυϊατρείων του Πύργου σε συνδυασμό με την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και το μειωμένο πλαφόν συνταγών, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές στο δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο της πόλης, που ως γνωστόν αντιμετώπιζε από πριν, σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου κ. Θάνο Γιαννόπουλο, μια επίσκεψη και μόνον στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων είναι αρκετή για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε το πόσος πολύς κόσμος έχει συσσωρευτεί και την τραγική κατάσταση που επικρατεί. «Όλες αυτές οι κινήσεις του Υπ. Υγείας που προχώρησε στο κλείσιμο των Πολυϊατρείων, δείχνουν να είναι αποσπασματικές, δεν φαίνεται να λύνουν προβλήματα παρά μόνο να οξύνουν τα υπάρχοντα. Δεν ξέρουμε ακόμα που θα οδηγηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς τα Κέντρα Υγείας δε φαίνεται να είναι ικανά να παίξουν αυτό το ρόλο -γιατί τουλάχιστον δεν τον παίζουν αυτή τη στιγμή. Πραγματικά, δε ξέρω πως και με ποια εντολή θα μπορέσει να γίνει αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας και αντιμετώπισης αυτού του θέματος. Και από κει και πέρα τα νοσοκομεία δεχόμενα μεγαλύτερο βάρος πρωτοβάθμιας φροντίδας σίγουρα αντιμετωπίζουν πιο δύσκολα την κατάσταση. Γιατί ο αριθμός και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού συνεχώς μειώνεται. Άρα και τα ραντεβού κατά επέκταση όλων αυτών των ανθρώπων που επιθυμούν να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου πηγαίνει συνεχώς προς τα πίσω και σε κάποιες ειδικότητες τα ραντεβού είναι και μετά από μήνες!».
 
Ραντεβού μετά από 3-4 μήνες!
Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, σε πολλές περιπτώσεις για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού για εξέταση, όπως για παράδειγμα στα εργαστήρια για ένα υπερηχογράφημα μπορεί να απαιτηθούν 3 και 4 μήνες αναμονή! «Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε δεν  μπορεί να θεωρηθεί αντιμετώπιση του προβλήματος και βέβαια δεν μπορεί να θεωρηθεί και πρόοδος όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.  Επίσης όσον αφορά τη δευτεροβάθμια φροντίδα και αντιμετώπιση και εδώ τα πράγματα γίνονται συνεχώς όλο και πιο δύσκολα λόγω του μειωμένου αριθμού γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Καθίσταται λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη αλλαγής του τρόπου χειρισμού του θέματος της υγείας. Η υγεία δεν μπορεί με τέτοιου είδους πρακτικές να αντιμετωπιστεί».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo