Αυτόνομο το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο

Αυτόνομη έγινε η λειτουργία του κεντρικού φαρμακείου της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο από την 1η Ιουλίου, γεγονός που έβαλε ένα τέλος
στην πολυήμερη αναμονή των ασφαλισμένων – που άγγιζε τον έναν μήνα- για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους που χορηγούνται αποκλειστικά και δωρεάν από τον Οργανισμό.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής Δ/ντής της Νομαρχιακής Μονάδας κ. Βασίλης Στασινόπουλος αλλά και η προϊσταμένη του Φαρμακείου κ. Δωροθέα Χριστοπούλου, πλέον το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο που καλύπτει τους ασφαλισμένους όλους της Ηλείας είναι υπεύθυνο για την παραγγελία των φαρμάκων υψηλού  κόστους απευθείας από τις εταιρείες, εξυπηρετώντας έτσι ταχύτερα τους ασφαλισμένους.

«Πλέον δεν θα προμηθευόμαστε τα φάρμακα υψηλού κόστους από την Κεντρική Αποθήκη Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα αλλά θα τα παραγγέλνουμε εμείς ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών μας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα χορηγούνται στους ασθενείς τα φάρμακα που έχουν ανάγκη μέσα σε 2-3 μέρες από την ημέρα της παραγγελίας και όχι όπως στο πρόσφατο παρελθόν που χρειάζονταν κάποιες φορές να περάσει και ένας μήνας για την παραλαβή τους, με ότι αυτό συνεπάγονταν για τους ασθενείς. Θα εξυπηρετούνται δηλαδή, ταχύτερα».

Το φαρμακείο, σύμφωνα με την κ. Χριστοπούλου θα είναι ανοιχτό Δευτέρα και Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή  από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Μάλιστα επισήμανε ότι το φαρμακείο έχει εξοπλιστεί με ψυγεία και καταγραφικό θερμοκρασίας για την ασφάλεια των φαρμάκων και της ποιότητας τους ενώ έχει τοποθετηθεί γεννήτρια και συναγερμός.

Στο αυτόνομο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο παρέχονται φάρμακα υψηλού κόστους που είναι δεσμευμένα βάσει Νόμου από τον Οργανισμό να χορηγούνται. Η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι μηδενική. Δικαιούχοι είναι βαριά πάσχοντες, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτοάνοσα νοσήματα, εξωσωματικής γονιμοποίησης κ.α.

Θα αποστέλλονται στην Αμαλιάδα
Εξάλλου, ο κ. Στασινόπουλος ξεκαθάρισε ότι στην Ηλεία, λειτουργεί μόνον ένα Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, αυτό του Πύργου, επισήμανε όμως πως για την εξυπηρέτηση των ασθενών της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής του Κάμπου, ορίστηκε Τριμελής Επιτροπή η οποία και θα έχει την ευθύνη συγκέντρωσης των συνταγών και της παράδοσης των αναγκαίων φαρμάκων στην Μονάδα Υγείας της Αμαλιάδας.

«Αυτή τη στιγμή στη λίστα του ΕΟΠΥΥ αυτόνομο φαρμακείο υπάρχει ένα στο Νομό Ηλείας. Το φαρμακείο της Νομαρχιακής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο στον οποίο και θα πρέπει να απευθύνονται όλοι οι πολίτες. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και να μην έρχονται στον Πύργο, ορίσαμε μια Τριμελή Επιτροπή, η οποία και θα έχει την ευθύνη να συγκεντρώνει τις συνταγές, να παραλαμβάνει τα φάρμακα από τον Πύργο και να τα παραδίδει στους ασφαλισμένους».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ