Βιωματική Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα

Η εκπαίδευση αυτή, απευθύνεται σε όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται να βρουν λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονται στο μεγάλωμα των παιδιών τους.
Σχεδόν όλοι οι γονείς δυσκολεύονται, προβληματίζονται και κατηγορούνται. Ας σκεφτούμε όμως ότι αποκτούν ένα μωρό, ένα άτομο δηλαδή ολοκληρωτικά σχεδόν ανήμπορο, και αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τη σωματική και ψυχική του υγεία.

Το αναθρέφουν ώστε να γίνει ένας υγιής, παραγωγικός και συνεργάσιμος πολίτης, με τη δική του μοναδική προσωπικότητα. Αυτή λοιπόν είναι μία από τις δυσκολότερες δουλειές, για την οποία όμως κανείς δεν εκπαιδεύεται.

Σε κάθε ηλικία έρχονται νέα προβλήματα, νέες προκλήσεις, είτε για έναν γονιό αυστηρό, είτε για έναν επιτρεπτικό. Δοκιμάζουν μεθόδους που γνωρίζουν απ’ τους γονείς τους, φοβούνται πολλές φορές μήπως τα πληγώσουν, και τελικά συγκρούονται και φτάνουν στα όριά τους. Απειλές, κατηγορίες, κλάματα, υστερίες, εχθρότητα, φωνές και τελικά χάσμα.

Η Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα δίνει στους γονείς μεθόδους και δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων,  ώστε να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού με τα παιδιά τους. Μια σχέση όπου ο ένας θα «ακούει» τον άλλον, και θα σέβεται τις ανάγκες του. Όπου ο γονιός είναι «κοντά» στο παιδί και ταυτόχρονα βάζει τα όρια εκεί που χρειάζεται, αποτελεσματικά.

Στο πρόγραμμα αυτό, ο γονιός δεν παίρνει απλά μια θεωρία που θα εφαρμόσει στο σπίτι σαν συνταγή. Θα εκπαιδευτεί βιωματικά σ’ αυτή, και θα την προσαρμόσει στο δικό του τρόπο επικοινωνίας και ανάλογα με τα θέματα που υπάρχουν στη σχέση με το δικό του παιδί.

Συντονίστρια: Μαρία-Γραμματική Μπούνδρη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Τόπος διεξαγωγής: Ελ. Βενιζέλου 20 και Φιλελλήνων, Αμαλιάδα
Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί σε 14 εβδομαδιαίες δίωρες συνεδρίες.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6938432663 - www.mariaboundri.gr

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος και για τη δήλωση των συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.