Γαλανόπουλος: Τράπεζες και άλλες ιδιωτικές εταιρείες καλύπτουν τα κενά του τομέα της δημόσιας υγείας

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας Νίκος Γαλανόπουλος ήταν οι δωρεάν υπηρεσίες υγείας με πολύ χαμηλό
κόστος  που προσφέρουν  τράπεζες στους πελάτες τους μέσω προγραμμάτων που έχουν δημιουργήσει σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς καθώς και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τέτοια σχήματα έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα γι’ αυτό το σκοπό, προσελκύοντας ασθενείς - πελάτες με ιδιαίτερα χαμηλό συνδρομητικό κόστος.

Παρά την κρίση που πλήττει τα οικογενειακά εισοδήματα, τα «προϊόντα» αυτά έχουν καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς η αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει, αναπό-φευκτα δημιουργήσει ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους, οι οποίοι πολλές φορές καλούνται να περιμένουν μήνες για να κλείσουν ένα ραντεβού. Χρονικό διάστημα που αυξήθηκε με την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και τις αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι τιμές  είναι άκρως δελεαστικές (π.χ 30-50 ευρώ για ατομικά συμβόλαια ή 120-160 ευρώ για τα οικογενειακά ) και δεν είναι λίγοι αυτοί  που ανταποκρίνονται, κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ. «Θεωρώ, ως Έλληνας πολίτης, ότι οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να προσφέρονται από το κράτος, σε όλους τους ασφαλισμένους, Δηλαδή, θα πρέπει η πολιτεία, μέσω των επισήμων φορέων παροχών υπηρεσιών, να καλύπτει τις ανάγκες ώστε να μπορεί ο πολίτης, χωρίς επιπλέον χρήματα, να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα υγείας μπορεί να έχει», δήλωσε ο κ.  Γαλανόπουλος, καθιστώντας βέβαια σαφές, ότι «...δεν έχουμε καμία αντίθεση με τον οποιοδήποτε ιδιωτικό φορέα ασκεί νόμιμα την παροχή ιατρι¬κών υπηρεσιών».

Για το θέμα αυτό, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση στον Ιατρικό Σύλλογο, ούτε βέβαια και καταγγελία για εξαπάτηση. «Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον τρόπο ιατρικής κάλυψης που επιθυμούν, αλλά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να εξετάσουν καλά τα «πακέτα» που προσφέρονται, ώστε να είναι αξιόπιστα» συμβουλεύει ο κ.Γαλανόπουλος και τόνισε για μια ακόμα φορά ότι «...σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θεωρώ ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από όλους μας, για να αναγκαστεί η πολιτεία να καλύψει τα κενά της, τα οποία είναι πολλά και μεγάλα, και να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στους Έλληνες ασφαλισμένους και κατοίκους αυτής της χώρας»

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.