Γιατροί νοσοκομείου Πύργου: "Λειτουργούμε σαν . . . Κέντρο Υγείας!"

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για πολλοστή φορά οι γιατροί - Υπερψηφίστηκε στη Γ.Σ. της Ένωσης Ιατρών η πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου για ένα Νοσοκομείο στην Ηλεία

Ως ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας, χαρακτηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας «Ανδρέας Παπανδρέου» η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, επισημαίνοντας πως οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό αλλά και σε υγειονομικό υλικό δεν του επιτρέπουν να προσφέρει τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης για τις οποίες και δημιουργήθηκε!

Μάλιστα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευσης τους, η πλειοψηφία των γιατρών τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας ενός και μόνο Νοσοκομείου στο Νομό, του Νοσοκομείου Πύργου, υπερψηφίζοντας την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου (1-10-2013) το σκεπτικό της οποίας στηρίζεται στο γεγονός ότι το «Ανδρέας Παπανδρέου» διαθέτει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και θα πρέπει σε αυτό να μεταφερθεί και να ενσωματωθεί το προσωπικό των Νοσοκομείων Αμαλιάδος και Κρεστένων. Η πρόταση αυτή του Επιστημονικού Συμβουλίου, κατατέθηκε στο σώμα από τον ιατρό Γεράσιμο Ρούμπη και έλαβε 19 ψήφους.

Στη Γενική Συνέλευσης όμως, κατατέθηκαν ακόμα δυο προτάσεις. Η μια από τον Διευθυντή Χειρουργικής Ανέστη Παπαδόπουλο ο οποίος και πρότεινε οι δυο Ενώσεις των γιατρών, του Πύργου και της Αμαλιάδας να καλέσουν σε δημόσιο χώρο φορείς και πολίτες του Νομού προκειμένου να συζητήσουν τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων εξαιτίας των ελλείψεων προκειμένου να δουν πως μπορεί να υπάρξει ασφαλής λειτουργία (έλαβε δυο ψήφους).

Η άλλη πρόταση έγινε από τον πρόεδρο της ΕΝΙΠ Νίκο Χαροκόπο, τον αντιπρόεδρο Σπύρο Δημητρακόπουλο και το μέλος Δημήτρη Παπαδημητρίου και η οποία ανέφερε την παραμονή όλων των υγειονομικών δομών ανοιχτών, την ανάγκη προκήρυξης όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρών καθώς και τον άμεσο διορισμό των γιατρών εκείνων που η κρίση τους έχει ολοκληρωθεί. Επίσης προτείνονταν η ύπαρξη οργανωμένων και αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Πύργου. Η πρόταση αυτή έλαβε 4 ψήφους.

«Λειτουργούμε στα όρια!»
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΠ Νίκος Χαροκόπος επισήμανε ότι το Νοσοκομείο Πύργου λειτουργεί στα όρια του και χάρις τις υπερπροσπάθειες του ιατρικού και λοιπού προσωπικού ωστόσο οι ελλείψεις ακόμα και σε υγειονομικό υλικό αλλά και αντιδραστήρια δεν τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν σωστά. «Πολλές φορές οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρες εφημερίες στα όρια της βιολογικής εξόντωσης ενώ αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται και να δουλεύουν εθελοντικά για να καλύπτουν τα τμήματα τους. Στη ΜΕΘ υπάρχουν τρεις γιατροί ενώ οι οργανικές θέσεις είναι πέντε, το ίδιο και στην Ψυχιατρική όπου λειτουργεί μόνον με δυο γιατρούς.

Τα προβλήματα δυστυχώς ολοένα και διογκώνονται. Και αναρωτιόμαστε γιατί δεν προκηρύσσονται οι οργανικές θέσεις; Γιατί δεν προκηρύσσονται οι θέσεις των γιατρών που έχουν ήδη κριθεί; Αλήθεια, τι Νοσοκομείο θέλουμε στην Ηλεία; Καταθέτουμε καθημερινά την ψυχή μας δυστυχώς όμως το Νοσοκομείο Πύργου εξαιτίας των ελλείψεων λειτουργεί ως ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας καθώς πολλά εξειδικευμένα τμήματα όπως η ΜΕΘ και η Μονάδα Εμφραγμάτων λειτουργούν στο όριο…

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών αλλά και την στήριξη της πολιτείας ώστε επιτέλους να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο Πύργου. Ένα Νοσοκομείο, υποτίθεται δευτεροβάθμιας περίθαλψης που δημιουργήθηκε για να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και που δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, η υγεία και η ποιότητα νοσηλείας που παρέχονται δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα».
Χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις!

Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΠ Σπύρος Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο, με βασικότερο τη δεδομένη στιγμή την έλλειψη αντιδραστηρίων στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. «Εδώ και μέρες δεν υπάρχουν αντιδραστήρια, τα απαραίτητα δηλαδή υλικά για την πραγματοποίηση εξετάσεων, όπως Γενική Αίματος ή μια εξέταση για θυρεοειδή… Δυστυχώς εδώ και μέρες χάνουμε τη μια εξέταση μετά την άλλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν σημαντικές εξετάσεις για την πορεία της υγείας των ασθενών! Σκεφτείτε, ότι αυτή την περίοδο δεν έχουμε αντιδραστήρια που μετρούν τα ένζυμα για τη διάγνωση του εμφράγματος του μυοκαρδίου!».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών