Γ.Ν. Πύργου: Αισιοδοξία για τους χρόνους αποκατάστασης

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης στο νοσοκομείο Πύργου, από τις βλάβες που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Φεβρουαρίου στο δεύτερο υπόγειο. Μια από τις

βασικές εξελίξεις είναι πως θα λειτουργήσει μέσα σε ένα μήνα η μονάδα τεχνητού νεφρού, ενώ για κάποιες επισκευές σε «ζωτικά» μηχανήματα του νοσοκομείου δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθούν στο σύνολό τους, αλλά μόνο κάποια τμήματα, γεγονός που θα μειώσει και το κόστος αλλά και χρονικά τις διαδικασίες.

Σε χθεσινές της δηλώσεις η διοικήτρια του νοσοκομείου Πύργου Ελένη Φιλιπποπούλου μίλησε για τις εξελίξεις που τρέχουν. Έτσι από την προηγούμενη εβδομάδα προχωρούν εργασίες για την αποκατάσταση σε τμήματα όπως οι ατμογεννήτριες, οι λέβητες θέρμανσης, οι καυστήρες, τα μηχανοστάσια των ανελκυστήρων, αλλά και το πολύ σημαντικό η αντικατάσταση του συστήματος της αντίστροφης όσμωσης στη μονάδα τεχνητού νεφρού, που θα επαναλειτουργήσει μέσα σε ένα μήνα. Σε πολλά τμήματα είναι πολύ πιθανό η παράδοσή τους να γίνει νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

«Η συνολικότερη εικόνα αποκατάστασης είναι πολύ θετική, παίρνουμε σήμερα (σ.σ. χθες) προσφορές για τέσσερα υποέργα, τα οποία δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος και αφορούν τον υποσταθμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μετασχηματιστές και πίνακες μέσης και χαμηλής τάσης και πίνακες κίνησης. Είναι πάρα πολύ σημαντικά αυτά τα κομμάτια, γιατί αφορούν στην τελική λειτουργία του νοσοκομείου, ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι και όλα τα άλλα έργα να έχουν ολοκληρωθεί δεν μπορούμε να έχουμε σωστή ηλεκτροδότηση με εναλλακτικές μορφές ηλεκτροδότησης και ασφάλεια σε όλες τις λειτουργίες του νοσοκομείου» είπε μεταξύ άλλων η κα Φιλιπποπούλου.

Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις που δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τις εργολαβίες δόθηκε παράταση για τους υποψηφίους ανάδοχους. Σε ότι αφορά τα μηχανήματα που επρόκειτο να μεταφερθούν στο εξωτερικό για την επισκευή τους ολόκληρα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως μόνο τα τμήματα εκείνα που έχουν υποστεί βλάβες θα απομακρυνθούν και αυτό σημαίνει σημαντική μείωση στο χρόνο, αλλά και στο κόστος επισκευής.

   Η διοίκηση του νοσοκομείου εκτιμά πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για τον οριστικό χρόνο πλήρους αποκατάστασης του νοσοκομείου, αφού αναμένονται και οι προσφορές για την επισκευή του υποσταθμού της ηλεκτροδότησης.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.