Γ.Ν. Πύργου: Ακόμα στο "περίμενε" για καρδιολόγο

Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε ούτε χθες στο νοσοκομείο Πύργου σχετικά με την κάλυψη των εφημεριών κυρίως στο νευραλγικό Καρδιολογικό τομέα. Οι εναπομείναντες
γιατροί που εκτελούν εφημερίες κυριολεκτικά καταρρέουν από την σωματική και ψυχική κόπωση. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται διατεθειμένο να λύσει το πρόβλημα με τις ελλείψεις γιατρών.

Η διοίκηση προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το νοσοκομείο με «εντέλεστε» προς τους γιατρούς των διασυνδεόμενων νοσοκομείων αλλά φαίνεται να πέφτει σε τοίχο αρνήσεων, με αποτέλεσμα ακόμα και να μένει ακάλυπτος για καρδιολογικά περιστατικά ο νομός Ηλείας.

Ακόμα και στο ΕΚΑΒ Πύργου, που συντονίζει το έργο για όλο το νομό, παρουσιάζεται πρόβλημα καθώς τα πληρώματα με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το σύστημα των εφημεριών σε όλο το νομό δεν γνωρίζει εκ των προτέρων που θα διακομίσει τα περιστατικά. Και αυτό γιατί για άλλες ειδικότητες εφημερεύει το νοσοκομείο Πύργου, για άλλες της Αμαλιάδας και αν κάποιος ασθενής χρήζει εκτίμησης από δύο ειδικότητες μπορεί να μεταφερθεί για να γίνει διάγνωση και στα δύο νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα η διοίκηση αποστέλλει το ένα μετά το άλλο τα έγγραφα προς το υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ για την πρόσληψη γιατρών, κυρίως άμεσα επικουρικών, αλλά και για τις προσλήψεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό, αλλά και για την κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν τελευταία.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό χωρίς προβλήματα θα κυλήσουν οι εφημερίες στο Μικροβιολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Πύργου, αυτή την εβδομάδα μετά την εξασφάλιση προσωπικού και την κατάρτιση του προγράμματος.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη